• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.05.2015

18:29

DETALJI ZLOČINA U SOBI 129 Platio svoju sahranu pa ubio ženu i sebe!

Vesti

DETALJI ZLOČINA U SOBI 129 Platio svoju sahranu pa ubio ženu i sebe!

Podeli vest

Slađan Blažić (49) platio je sopstvenu sahranu, kupio posmrtno odelo i sveće, pa zatim ubio suprugu Danku Blažić (35) i sebe u sobi 129 beogradskog hotela "Stara Slavija". Blažić je sumnjao da ge žena vara, a u poslednje vreme su se nekoliko puta rastajali, pa se vraćali jedno drugom

 


Slađan je, inače, i 30. marta pokušao da ubije Danku. Tada ju je kolima povezao za Beograd, a sestri Milanki i zetu Čedomiru ostavio je oproštajno pismo u kom je naveo da nema razloga za život.

- Još tad je kupio dve sveće, posmrtno odelo, platio sahranu, prepisao neku imovinu na mene i zatražio da ga sahranim zajedno sa njom. Sve je to lepo napisao. Kada sam pročitala to pismo, odmah sam obavestila policiju - priča Milanka, koju smo juče posetili u porodičnoj kući u selu Piroman kod Obrenovca.

Oproštajno pismo

Nakon dojave obrenovačka policija je odmah obavestila kolege iz Beograda, koji su presreli Slađanov "pežo" i uhapsili ga na Čukarici.

- Nije se opirao, a tužilac mu je odredio mesec dana pritvora. Za to vreme Danka ga je posećivala - kaže izvor Informera iz policije.
Sredinom maja Slađan je pušten iz pritvora nakon odluke suda da svojoj ženi ne sme da priđe bliže od sto metara.

Neću ispuniti Slađanu želju da ga sahranim pored žene. Žao mi je, ali šta da se radi
Slađanova sestra Milanka

- Međutim, oni su se na suđenju ljubili i govorili sudiji kako su se pomirili i kako se ponovo vole. Veštaci koji su analizirali oproštajno pismo i samog ubicu rekli su da tu nema suicidnih misli i da on blefira. Takođe, dobio je i uslovnu kaznu - dodaje naš izvor.

Milanka pak ističe da je Danka varala Slađana na sve strane.
- Ne znam šta mu je ona trebala. Od početka nisam bila za taj brak jer se Danka drogirala i potkradala ga. Milion puta sam mu govorila da je se okane, ali nije mogao - priča Milanka dok nam pokazuje sliku nastradalog brata.

Prema njenim rečima, Slađan je poslednjih meseci bio povučen i najavljivao je da će ubiti Danku i sebe.
- Prvi put smo ga sprečili kada smo pročitali oproštajno pismo. Međutim, kada je poslednji put izašao iz zatvora, rekao je da mu sledeći put niko neće stati na put. Nekoliko dana pre ubistva sedeo je na tremu i govorio mi: "Šta će meni život? Ne živi mi se- dodaje Milanka.

Public

Na dan tragedije Slađan je izašao iz kuće, a sestri i zetu je poručio da ide u kafić na piće.
- Mislila sam da se smirio jer iz prvog braka u Nemačkoj ima troje dece i dobar posao. Imao je novca, dobro je zarađivao. Neću ispuniti Slađanu želju da ga sahranim pored žene. Žao mi je, ali šta da se radi - priča Milanka.

Dankina porodica u naselju Belo Polje kod Obrenovca razapela je šator u dvorištu i priprema sahranu. Rođak ove porodice demantuje Milanku i ističe da je Danica uzalud pokušavala da raskine sa Slađanom.
- U februaru se rastala od njega. Od tada ju je stalno zvao, molio da se pomire, čak joj je i cveće slao na kućnu adresu, što je ona odbila. Na sve načine je pokušavao da obnovi vezu, ali Danka to nije želela - priča Dankin rođak.
On je uveren da je Slađan kidnapovao Danku i u nedelju uveče.

Porodične tragedije

U martu 2001. godine Dankin brat Slavko Kruščić ubijen je u Zabrežju na terasi restorana "Raj", kada ga je jedan mladić izbo nožem. Drugi Dankin brat je pre nekoliko godina umro u kupatilu prirodnom smrću.

- Šta možete da očekujete od čoveka kod koga su nađeni bomba i pištolj? Kako je moguće da ga sudija pre par nedelja pusti na slobodu kad je u oproštajnom pismu naveo da će ubiti Danku i napraviti masakr? Ko je tu kriv? - pita se rođak.


Oboje sa dosijeima

Slađan Blažić ubio je svoju suprugu Danku u ponedeljak oko 19 sati u sobi broj 129 u hotelu "Stara Slavija" u Beogradu. Bračni par je došao iz Obrenovca u noći između nedelje i ponedeljka i uzeli su sobu na jednu noć. Kako narednog dana nisu dolazili da se odjave, obezbeđenje je provalilo u sobu i zateklo jeziv prizor.

Informeru je u policiji potvrđeno da je Danka nekoliko puta hapšena zbog krađa, dok je Slađan odgovarao za ubistvo u Nemačkoj. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija