• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.05.2015

10:12

KONAČNO Ubica Tijane Jurić pred sudom! (VIDEO)

Vesti

KONAČNO Ubica Tijane Jurić pred sudom! (VIDEO)

Podeli vest

Prvi od četiri glavna pretresa na suđenju Draganu Đuriću, osumnjičenom za ubistvo Tijane Jurić, počeo je u Višem sudu u Subotici. Na suđenju je odlučeno, na zahtev odbrane, da se pribave dodatna veštačenja kako bi se utvrdio stepen alhoholisanosti optuženog u noći ubistva, a koji bi trebalo da stigne do 1. juna.

Na glavnom pretresu je rečeno da je Ðurić te noći popio litar vinjaka i dva litra piva, a sud je uvažio zahtev odbrane za dodatnim veštačenjima kako bi se utvrdio stepen alkoholisanosti optuženog.

Izveštaj o dodatnom veštačenju se očekuje do 1. juna, a sutrašnji glavni pretres u Višem sudu u Subotici je otkazan.

Đurić je uz jake mere obezbeđenja dovezen u sud oko 9:20, a nakon toga su u prostorije suda stigli otac stradale Tijane, Igor Jurić, zatim njegov advokat Miro Orović, a zatim i advokat optuženog, Viktor Gostiljac.

Suđenje prati desetak novinara subotičkih i beogradskih medija. 

Pretres je prvobitno započet 22. aprila, kada je prekinut nakon zahteva advokata okrivljenog za psihijatrijsko veštačenje njegove sposobnosti da prati suđenje. 

Đurić je nakon toga upućen na psihijatrijsko veštačenje u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. 

Nakon što je stigao nalaz veštaka iz ove bolnice, zakazan je glavni pretres za 26. i 27. maj, odnosno 1. i 5. juni. 

Tijana Jurić je nestala 26. jula 2014. posle ponoći, nedaleko od Sportskog centra "Rata" u Bajmoku. 

Tanjug


Đurić je uhapšen u noći između 6. i 7. avgusta prošle godine. Priznao je da je počinio to krivično delo i policiju odveo do mesta na kojem je zakopao žrtvu. 

Viši javni tužilac u Subotici je 29. januara 2015. godine, podneo optužnicu protiv okrivljenog Dragana Đurića Višem sudu u Subotici. 

Predmet je primljen 25. februara 2015. godine i dodeljen predsedniku veća, sudiji Gordani Kojić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija