• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

28.05.2015

13:40

PROFESOR IZ NOVOG PAZARA: Nisam terorista!

Vesti

PROFESOR IZ NOVOG PAZARA: Nisam terorista!

Podeli vest

Dženan Dreković, bivši profesor veronauke koji se u učionici u jednoj novopazarskoj srednjoj školi slikao sa učenikom sa zastavom Saudijske Arabije, kaže za Informer da on nikada nije pozivao na džihad i terorizam

On je dodao da će protiv profesora Darka Trifunovića, koji je slike objavio, podneti tužbu.

- Fotografija je nastala pre pet godina, kada nije bilo ovih ratova u islamskim zemljama. Svako zna da je ovo legitimna zastava Saudijske Arabije, nije nikakav simbol terorizma. Podignuti prst simbolizuje postojanje jednog boga. Protiv profesora Darka Trifunovića, koji me je povezao sa terorizmom, podneću tužbu - rekao je Dreković, koji godinama živi u inostranstvu.

Na jednoj slici učenik i profesor veronauke slikali su se u učionici a na školskoj klupi vidi se dnevnik. NA drugoj fotografiji, isti učenik, sa fantomkom na glavi, slikao se u svojoj sobi.

informer.rs

Načelnik Školske uprave u Novom Pazaru Mensur Memić rekao je za Informer da protiv direktora ove škole i profesora treba pokrenuti disciplinski postupak.

- Ovo je budalaština i nama ovakve stvari nisu potrebne i njima u školama nije mesto. Koliko ja znam, u školama nema nikakvih regrutacija od strane terorističkih organizacija - rekao je Memić.

Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Darko Trifunović, koji je na tviteru objavio ove fotografije, rekao je da se u Srbiji nalaze ekstrateritorijalna ostrva Islamske države i da je sve veći broj srpskih sela i zaseoka u kojima se vehabije obučavaju.

Kao primer, on je naveo Peštersku visoravan i pojedina tamošnja sela i naveo da u njima vlasti ne mogu ni da uđu. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pavle

pre 8 godina

Islamski fundamentalizam - okrenut je borbi protiv američkog globalizma i hegemonije !? Nije mi jasno - zašto u nama pravoslavcima onda vide neprijatelje, ako smo na istom putu !! Pok. Gadafi je opominjao Muslimane u Bosni - da ne idu protiv Srba koji su im prirodni saveznici, ali očigledno je da u njihovim "političkim umovima" nešto ne funkcioniše najbolje ?

ImePrezime

pre 8 godina

Funkcioniše, funkcioniše!!! Gadafi smanjio parice a ameri i turci povečali od nule na 999999999 i onda normalno desio se rat.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija