• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Tadić

03.06.2015

13:17

ŠARIĆEVA ODBRANA: Tužilaštvo nema dokaze, oslobodite Darka!

Vesti

ŠARIĆEVA ODBRANA: Tužilaštvo nema dokaze, oslobodite Darka!

Podeli vest

Odbrana Darka Šarića optuženog za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, danas je u Specijalnom sudu iznela završnu reč zatraživši oslobađajuću presudu


Advokat Dejan Lazarević je od sudskog veća tražio oslobađajuću presudu za svog klijenta jer, kako je naveo, tužilaštvo nema dokaza da je Šaric počinio krivična dela koja mu se u optužnici stavljaju na teret.

Jasno je nakon svega da je tužilaštvo ovom optužnicom pokušalo da obori svetski rekord u tonaži navodno zaplenjene droge, ali bez dokaza
Dejan Lazarević,
Šarićev advokat

- Posle 15 meseci koliko zastupam Darka Šarića, mogu da kažem da mi je čast i osobito zadovoljstvo što sam mu branilac. To je lako reći sad u 2015. godini, kada se protiv njega ne vodi hajka i kada ga štampa, zarad podizanja tiraža, i političari, radi dobijanja poena, ne nazivaju narko dilerom ili organizatorom kriminalne grupe kao na početku procesa. Jasno je nakon svega da je tužilaštvo ovom optužnicom pokušalo da obori svetski rekord u tonaži navodno zaplenjene droge, ali bez dokaza. Tu rupu u optužnici i nedostatak dokaza popunili su angažovanjem "kredibilnih" svedoka saradnika, koji su u samom procesu pokazali da ne terete Šarića ni milimetar - rekao je Lazarević.

On se još jednom osvrnuo na prisluškivane razgovore, ističući da kod njega ne postoji bojazan da će sudsko veće odbiti te transkripte zbog načina na koji su pribavljeni.

Šarić govori u petak

Kako je najavljeno, Darko Šarić će se obratiti u petak, kada je planirano da iznese svoju završnu reč. Time će biti završeno iznošenje završnih reči, nakon čega će sud odrediti datum izricanja prvostepene presude.

- Sam tužilac je priznao da je 99 odsto Šarićevih razgovora neobavezno i nerelevantno za ovaj postupak. Imali smo prilike da vidimo kako tužilac zlonamerno tumači transkripte razgovora. Tako su došli do toga da je Darko i Maja i drug i brat. Papaja (bivši načelnik Uprave kriminalisticke policije Rodoljub Milović) i ekipa češljali su šifrarnike i dokumentaciju kako bi mu nešto stavili na teret, i došli do toga da je Šaric i Zoki - dodao je Lazarević.

Njegovim izlaganjem završeno je iznošenje završnih reči odbrane, posle čega se prešlo na optužene.

Prvi je za govornicu izašao optuženi Boban Stojiljković, koji je dopunio završnu reč svog branioca i naglasio da nema nikakve veze s onim što mu se stavlja na teret.

- Ja sam radnik, čovek seljak. Svojim radom sam zaradio automobil bentli, koji tužilac hoće da mi otme. Kaže tužilac da nemam školu. Pa ja sam to odabrao, da radim, da organizujem 300 ljudi koji primaju platu radeći. Nisam hteo da kupujem diplome, jer nisam hteo funkciju... Sada vozim rent a kar automobil, ali pre toga tražim istoriju ko ga je sve pre mene vozio, da me slučajno neko ne dovede u vezu sa nekim. Razumem tužioca što radi šta radi i policiju, ali ako je ocigledno da nema ništa nema potrebe nekome upropašćavati život. Ovo što se nalazi u optužnici vređa inteligenciju - rekao je između ostalog Stojiljković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija