• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stojadinović

09.06.2015

18:00

PAĆENIK NE MOŽE DA SE OBUZDA Manijak silovao i cimera u Zabeli

Vesti

PAĆENIK NE MOŽE DA SE OBUZDA Manijak silovao i cimera u Zabeli

Podeli vest

Osuđenik iz Zabele Z. M. (26) optužio je bivšeg cimera Sašu Megu (35), serijskog silovatelja, da ga je seksualno zlostavljao u ćeliji

Ljudi, ja se gnušam toga! Pa zbog silovanja sam dobio dugu robiju, ne pada mi na pamet to više da radim
Saša Mega

Z. M. je prijavio da ga je Mega u više navrata silovao u ćeliji krajem 2013. godine i početkom 2014.

Ipak, smogao je hrabrosti da ga prijavi tek pre nekoliko meseci, nakon što je Saša zbog problematičnog ponašanja prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, u strogo čuvano odeljenje, takozvani Alkatraz.

Negirao napade

Mega je, inače, poslednji put osuđen krajem 2009. na 20 godina zatvora zbog serije silovanja žena u Beogradu! Kako saznajemo, u Zabeli se prethodnih godina nabildovao, redovno je radio vežbe, a sumnja se i da je koristio neke preparate za "pumpanje" mišića!

Izvor blizak istrazi kaže da je Z. M. pre dva meseca prijavio da ga je Mega često zlostavljao u ćeliji i primoravao na oralni seks.

- Kazao je da Saša izgleda zastrašujuće i da bi dobio batine od njega kad god bi mu se suprotstavio. Navodno, Z. M. nije ranije prijavio torturu jer se plašio cimerove osvete - kaže naš sagovornik.

Zlostavljani robijaš se obratio čuvarima tek kad je bio siguran da se Mega neće skoro vraćati iz "Alkatraza".

- Saša Mega je u novembru 2014. prebačen u zatvor u Padinskoj skeli, u koji se smeštaju zatvorenici osuđeni za najteža krivična dela i koji ne mogu da se uklope u okruženje u drugim zatvorima. Odmah po prijavi da je zlostavljao cimera, policija je pokrenula istragu i saslušala Megu - otkriva naš izvor.

Mega: Moram da silujem žene!

Saša Mega je nakon hapšenja krajem decembra 2009. rekao policajcima da je "nagon za silovanjem jači od njega!"
- Svaki put kad sam izlazio iz zatvora, napadao sam žene. Čim ih vidim, moram da ih silujem - kazao je manijak inspektorima.

Mega je, prema njegovim rečima, negirao da je silovao cimera.

- Rekao je bukvalno: "Ljudi, ja se gnušam toga! Pa zbog silovanja sam dobio dugu robiju, ne pada mi na pamet to više da radim. To je ovaj sve izmislio, priča gluposti!" Otežavajuća okolnost je i to što je od navodnog silovanja do prijave prošlo nekoliko meseci, pa nije moguće naći dokaze zlostavljanja lekarskim pregledom žrtve - navodi naš izvor.

Policija je na kraju ceo slučaj predala Višem tužilaštvu u Požarevcu, koje sada treba da odluči da li će biti pokrenut postupak protiv Mege.

- Pošto ne postoje fizički dokazi zlostavljanja, ostaje samo Megina reč protiv reči Z. M. - zaključuje naš sagovornik.

Podsetimo, Saša Mega je prvi put silovao kad je imao 17 godina, zbog čega je poslat u KP dom u Kruševcu. Čim je izašao na slobodu, 2004. godine, ponovo je silovao. Ovoga puta bilo je više žrtava i osuđen je na zatvorsku kaznu, ali se zbog dobrog vladanja našao na slobodi već 9. septembra 2009.

Alkos i narkoman

Tokom izdržavanja kazne "navukao se" na heroin i alkohol, pa je samo tri meseca po izlasku na slobodu nastavio po starom. U decembru 2009, u roku od nekoliko dana, silovao je Beograđanke u Deligradskoj, Dubrovačkoj i Hercegovačkoj ulici i kod Pančevačkog mosta. Dok se iživljavao nad žrtvama, sve vreme im je držao nož pod grlom, a jednom prilikom je posekao prolaznika koji ga je zatekao na delu.

Uhapšen je ponovo 25. decembra 2009. u Beovozu i ubrzo je osuđen na još 20 godina zatvora zbog serije silovanja. Trenutno izdržava tu kaznu u "Alkatrazu", u Padinskoj skeli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija