• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jutarnji list

10.06.2015

21:24

PAO MAKRO I DEVOJKE S JAHTE Srpski političari u strahu da su propevale u policiji!

Vesti

PAO MAKRO I DEVOJKE S JAHTE Srpski političari u strahu da su propevale u policiji!

Podeli vest

Poznati trener borilačkih veština, Slobodan Dubajić Dabi (61), Zagrepčanin rodom iz Bjelovara, pojavio se u Opštinskom sudu u Zadru gde mu se sudi zbog podvođenja i organizovanja međunarodne prostitucije

Dubajiću se sudi za delo iz 2007. godine, kada je zajedno sa 50-godišnjim Zadraninom Lecijom Matešićem bio uhapšen zbog sumnje da je organizovao elitnu prostituciju na jahti u Biogradu.

Kako se na ročištu u ponedjeljak nije pojavio niko od šestoro pozvanih svedoka, četvoro Italijana, mušterija, te dve državljanke Srbije, prostitutke, Opštinski sud u Zadru će uz dostavu poziva morati da izvrši terensku proveru njihovog prebivališta.

Dubajića terete da je u aprilu 2007. godine tri devojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s Hrvaticom J. L. (39) nagovorio da zarađuju pružanjem seksualnih usluga.

Pošto su pristale dogovarao im je posao po marinama na Jadranu. Na šesnaest metara dugoj motornoj jahti u Biogradu koja je plovila pod italijanskom zastavom najpre je uhapšen Matešić, koji je posredovao između Dubajića i Italijana koji su tražili dame za zabavu, a koji su za druženje izbrojali čak 4.000 evra.

Otkriveni su zbog ilegalnog prelaska granice, a Dubajić je zbog toga proveo dva meseca u zadarskom pritvoru, iz kojeg je izašao 18. septembra 2007. Privođenje ga,naprotiv nije uplašilo, s obzirom na to da nije prestao da se bavi svodništvom.

Dve godine kasnije zbog istog prestupa uhapšen je u Zagrebu u akciji Dinamiko, zajedno s tadašnjim recepcionerom zagrebačkog hotela Westin Ivanom Šarićem koji je preko Dubajića “naručivao” prostitutke i slao ih u sobe hotelskih gostiju željnih provoda.

Akcija Dinamiko zahvatila je i sedam prostitutki od kojih su dve bile Bosanke, jedna Srpkinja i četiri lokalne djevojke. Korisnici njihovih usluga bili su važni ljudi, od biznismena preko glumaca do običnih muškaraca s lošim bračnim životom.

Sat vremena plaćali su 100 evra, dok bi cela noć s bezimenim lepoticama koštala 600 evra. Dubajić ih je razvozio do mesta gde su trebale da rade, a u Westinu ih je preuzimao Ivan koji ih je slao mušterijama u sobe.

Akcija Dinamiko izazvala je pravu paniku u Srbiji, jer su srpski političari strahovali da su uhapšene devojke policiji “propevale” ko su im bili klijenti.

Mirno nisu spavali ni pevači, a ni sportisti, jer je Dabijev moblni telefon, kao i laptop, skrivao mnoge tajne. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 8 godina

"Pao makler i devojke sa jahte"......jel , a ko i* je "izvadio" ..?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija