• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.06.2015

17:45

EKSPLOZIJA NA BANOVOM BRDU: Ovo je ispovest ranjenog mladića

Vesti

EKSPLOZIJA NA BANOVOM BRDU: Ovo je ispovest ranjenog mladića

Podeli vest

Nikad neću zaboraviti taj prizor. Čovek polumrtav, gori i ječi. Mene su zaklonili automobili koji su bili parkirani između mene i džipa, samo me jedan geler pogodio, priča Mihajlo Spasić (18)

Išao sam trotoarom kad je nešto stravično grunulo i odbacilo me u stranu. Nekoliko sekundi mi je trebalo da se priberem i tad sam video zapaljen džip na tri metra od mene. Vozač je od snažne detonacije izleteo kroz vrata. Bio je sav krvav i gorela su mu leđa. Ječao je od bolova, priča Mihajlo Spasić (18) iz Beograda, student gastronomije koji je povređen prekjuče u Kirovljevoj ulici na Banovom brdu kad je raznet džip BMW X5 Vladimira Karana (46).

Imao ludu sreću

Mihajlo kaže da je imao ludu sreću što je samo lakše povređen, jer su ga delimično zaklonili automobili parkirani između njega i raznetog džipa.

- Nikad neću zaboraviti taj prizor. Čovek polumrtav, gori i ječi. Džip je posle eksplozije nastavio da ide nizbrdo dok nije udario u parkirani kombi - kaže Mihajlo.
Autobus GSP Beograd je u tom trenutku stao, a ljudi su istrčali i pokušavali da pomognu nesrećnom Karanu.

- Pozvao sam vatrogasce i Hitnu pomoć i tek tad sam primetio da su mi čarapa i patika natopljene krvlju. Geler ili možda deo raznetog vozila verovatno je proleteo između dva parkirana automobila i pogodio me u nogu. Ne želim ni da zamišljam šta bi bilo da ti automobili nisu bili između mene i džipa - priča Mihajlo, još u šoku.

Karan kao "veliki igrač"

Vladimir Karan ima debeo policijski dosije zbog tuča, razbojništava i nasilničkog ponašanja, ali dosad u Srbiji nije hapšen zbog poslova sa drogom. Međutim, policija je u saradnji sa bezbednosnim službama zemalja u regionu proveravala njegove veze sa tim "biznisom".
- Došlo se do saznanja da je Karan "veliki igrač" u narko-poslovima i da on kupuje znatne količine heroina u Turskoj i prevozi ih u Evropsku uniju, ali deo tovara ostaje u Crnoj Gori, Bosni i Hrvatskoj - kaže naš izvor iz policije.

 

Hitna pomoć ga je potom prevezla na VMA. Previli su mu ranu i rekli mu da je imao puno sreće.

Mihajlov otac Dejan kaže da ga je veoma potreslo to što se dogodilo.

- Ipak, moglo je da bude i mnogo gore. Mihajlo je mogao da ostane invalid ili da pogine - priča Dejan.

Meta bombaškog napada Vladimir Karan čudom je preživeo, ali je teško povređen i nije životno ugrožen.

Public

U policiji saznajemo da je pod njegov BMW X5 postavljen plastični eksploziv, koji je aktiviran pozivom na mobilni telefon.

- Zasad se ne zna tačno kada je bomba postavljena. Možda još i prethodne noći, pa je Karan vozio bombu ceo dan pod svojim džipom, dok je neko nije aktivirao. Džip je neposredno pre eksplozije bio parkiran na trotoaru ispred kockarnice "Koloseum" u Kirovljevoj ulici, a Karan je svratio u obližnji kafić - kaže naš sagovornik iz policije.


Motiv droga?

Ostaje da se utvrdi da li je napadač tada prošao pored džipa i na brzinu "nalepio" bombu ispod vozila ili je to učinjeno ranije. Policija je juče uzimala snimke sa kamera iz Kirovljeve ulice kako bi to utvrdila.

- Pretpostavlja se da je napadač gledao kako Karan seda u džip i pravi polukružno okretanje kad je mobilnim telefonom aktivirao bombu - kažu u policiji.

Najverovatniji motiv za napad su neraščišćeni računi u poslovima s drogom.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija