• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

18.06.2015

19:22

ORIĆ: Neka mi Hag ponovo sudi, ali odavde živ neću u Srbiju!

Vesti

ORIĆ: Neka mi Hag ponovo sudi, ali odavde živ neću u Srbiju!

Podeli vest

Bivši komandant muslimanske vojske u Srebrenici Naser Orić koji se trenutno nalazi u pritvoru u Švajcarskoj poručio je da "odatle u Srbiju živ neće"


Orića je u pritvorskoj jedinici zatvora kraj Ženeve posetio načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković koji je "Dnevnom avazu" preneo Orićevu poruku.

- Ja sam državljanin BiH i kao takav ne bežim od organa gonjenja države koja ima svoje pravosudne organe, koji mogu da me gone. Ne bežim od toga da mi Hag ponovo sudi, a ne bežim ni od toga da mi sudi Švajcarska, ako želi. Ali odavde živ u Srbiju neću - poručio je Orić koji je po poternici Srbije uhapšen 10. juna. 

Durakovićje nakon posete Orića, rekao da je uočio određenu napetost kod nekadašnjeg srebreničkog komandanta, "koji je svestan da ovo više nije pravno pitanje, već politička igra". 

- Nadam se da će advokati ubrzo imati neki svoj stav prema švajcarskom sudu koji će delovati i pustiti Nasera na slobodu - dodao je Duraković. 

Podsetimo, Interpol Srbije raspisao je u februaru prošle godine poternicu za Naserom Orićem jer ga srpsko Tužilaštvo za ratne zločine sumnjiči za zločine nad Srbima u Podrinju 1992. godine. 

Sumnja se da je Orić sa još četvoricom osumnjičenih 12. jula 1992. godine počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva u mestu Zalazje, Donji Potočari, u opštini Srebrenica, na istoku BiH. 

Naser Orić i još četiri osumnjičena terete se da su tom prilikom ubili devet civila srpske nacionalnosti. 

Pored Orića, međunarodna poternica je raspisana i za ratnim načelnikom Policijske stanice u Srebrenici Hakojom Meholjićem i još trojicom Bošnjaka. Orić tvrdi da to "ne može biti slučajno" i da za to nisu, kako je kazao, "krivi Srbi, srbijanski lobiji i službe", već vlasti BIH. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Misic

pre 8 godina

A sto neces? Ako nista nisi kriv, cega se plasis?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija