• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.07.2015

16:47

ODBIJENA ŽALBA Maja Adrovac u pritvoru!

Vesti

ODBIJENA ŽALBA Maja Adrovac u pritvoru!

Podeli vest

Viši sud u Beogradu odbio je kao neosnovanu žalbu odbrane Maje Adrovac, koji joj je određen u subotu 18. jula, zbog sumnje da je učestovala u pokušaju ubistva biznismena Milana Beka u novembru prošle godine, tako da će sledeće nedelje krenuti saslušanja prvih svedoka u toj istrazi

- Krivično vanpretresno veće suda danas je donelo rešenje kojim je delimično uvažena žalba Višeg javnog tužilaštva i preinačeno rešenje sudije za prethodni postupak tako što je dodalo još jedan razlog za određivanje pritvora - rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

- Rešenje je preinačeno tako što je okrivljenoj pritvor određen i zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovila krivično delo ili dovršila pokušano - precizirala je Koljenšić.

Ranije je Maji Adrovac određen pritvor do 30 dana zbog težine krivičnog dela i uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Više tužilaštvo u Beogradu na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U tom tužilaštvu Tanjugu je danas rečeno da su saslušanja svedoka zakazana za iduću sedmicu.

Među predloženim svedocima su, osim oštećenog Beka, njegov vozač, baštovan i batler.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.

Sumnja se da je napadač imao saučesnika.

Adrovac se brani da je tog dana bila celo po popodne na sahrani, a zatim na daći, kao i da to mogu da potvrde brojni svedoci.

Međutim njen DNK identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije nebojša Stefanovuć napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu ona imala u tom slučaju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija