• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.07.2015

10:03

GODINU DANA OD STRAVIČNOG ZLOČINA Ispovest oca ubijene Tijane

Vesti

GODINU DANA OD STRAVIČNOG ZLOČINA Ispovest oca ubijene Tijane

Podeli vest

Godina iza mene je teška, ali verujem da je Tijana uradila mnogo za ostalu decu. Ovu godinu neću zaboraviti dok sam živ, kazao je Igor Jurić na godišnjicu od nestanka njegove ćerke Tijane 26. jula 2014. godine

Tog dana surčinski kasapin Dragan Đurić (36) je u Bajmoku oteo, mučio i ubio malu Tijanu (15), a potom je sakrio njeno telo na deponiji kod Sombora. Nakon 13 dana grčevite potrage za devojčicom, monstrum je uhapšen, a telo pronađeno. Đurić je nedavno nepravosnažno osuđen na 40 godina robije.

Otac nesrećne devojke veruje da je njegova Tijana "uradila mnogo za drugu decu".

- Za proteklih godinu dana desile su se mnoge stvari. Moram da kažem da je Tijana zaslužna za to da se donese jedan zakon u Srbiji, koji je vrlo značajan za bezbednost dece. Tijana je povećala svest ljudi, građani su se udružili na Fejsbuku, čitav svet se udružio i dobio sam mnogo podrške od ljudi koje ne poznajem. Tijana je uradila mnogo toga i tek će uraditi - kazao je Jurić.

On dodaje da je osnovana i Fondancija "Tijana Jurić".
- Fondacija će se baviti edukacijom dece i roditelja, radićemo na povećanju bezbednosti. Već smo počeli da radimo na pokretanju jedne aplikacije koja bi trebalo da utiče na povećanje bezbednosti dece. Kao što sam i ranije govorio, ne želim da Tijanina smrt bude uzaludna, želim da dobije smisao i to je već učinjeno donošenjem "Tijaninog zakona". Ukoliko samo jedno dete u budućnosti bude spašeno, to će biti potpuni smisao Tijanine smrti i "Tijaninog zakona". Tako da, gledajući proteklu godinu, buran period je iza mene. Upoznao sam mnogo divnih ljudi, a upoznao sam, nažalost, i ljude koji su želeli da se okoriste na Tijaninoj smrti... Tako da je bilo svega - naveo je Igor. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija