• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stojadinović

30.07.2015

08:06

REŠENA MISTERIJA POSLE 15 GODINA Trostruki ubica bivši specijalac!

Vesti

REŠENA MISTERIJA POSLE 15 GODINA Trostruki ubica bivši specijalac!

Podeli vest

Boris Stevanović (38) u maju 2000. u kancelariji na Novom Beogradu izrešetao privatnika Nenada Bukinca (41), Grkinju Pinalopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (28)

Bivši policijski specijalac Boris Stevanović (38) uhapšen je prekjuče na graničnom prelazu Preševo zbog sumnje da je pre 15 godina ubio tri osobe na Novom Beogradu!

Stevanović je uhapšen na povratku sa letovanja, nakon što je DNK analiza pokazala da je 12. maja 2000. u kancelariji preduzeća "Bejs internešenal" ubio Nenada Bukinca (41), vlasnika firme, njegovu suprugu Grkinju Pinalopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (28).

Rafali iz "heklera"

Stravičan zločin u Ulici Dr Ivana Ribara 98 otkrio je knjigovođa firme, a sve tri žrtve su bile pogođene sa po više metaka iz "heklera" sa prigušivačem. Iako se u prvom trenutku verovalo da motiv likvidacije nije pljačka, kasnije je utvrđeno da je ubica iz firme koja se bavila uvozom i trgovinom obuće odneo veću količinu dinara i tadašnjih nemačkih maraka.

Ubica, policajac pa robijaš

Boris Stevanović pre ubistva na Novom Beogradu nije imao dosije. Nakon što je pobio troje ljudi, podneo je zahtev i primljen je u Protivterorističku jedinicu (PTJ). Kasnije je izbačen iz ove elitne jedinice zbog bahatog ponašanja i nekoliko prekršaja.
Stefanović je potom uhapšen 2006. godine zbog serije razbojništava koje je izvršio sa dvojicom saučesnika, pa je šest i po godina bio u zatvoru.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, Boris Stevanović nije očekivao da će biti uhapšen zbog zločina koji je počinio pre 15 godina. Bio je šokiran kada su policajci na prelazu Preševo izdvojili njegovo vozilo iz kolone, a onda mu stavili lisice i rekli da je uhapšen zbog trostrukog ubistva.

- Poslednjih meseci rešeno je više ubistava koja su počinjena pre deset i više godina. Stefanović je bio pod istragom poslednjih meseci, ali su tek nedavno stigli rezultati DNK. On je u međuvremenu bio u Grčkoj na letovanju, tako da je uhapšen u trenutku kada se vraćao - kažu u policiji.

Podsetimo, 12. maja 2000. u ranim jutarnjim satima ubica je ušao u kancelariju i prvo pucao u sekretaricu Slađanu Jevtić, koja je sedela za svojim stolom najbliže ulaznim vratima. Odmah zatim je zapucao u supružnike, koje je sa više hitaca pogodio u glavu i grudi.

Informer

Supružnici Nenad Bukinac i Pinalopi Papanaku stanovali su u zgradi pored one u kojoj su imali kancelariju. Većina njihovih komšija se i ne seća ubistva iz 2000, ali dobro ih je upamtila jedna starija žena:

Policija rešava stare slučajeve

Februar 2015. - Zaječarska policija uhapsila Ljubišu Tošića (74) zbog sumnje da je 21. marta 2008. godine ubio Dragišu Cvejića, tadašnjeg predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu.

Maj 2015. - Marko Milovanov (35) iz Tovariševa uhapšen je zbog sumnje da je 2. marta 2002. u tom mestu ubio vršnjaka Tihomira Ponjevića (23), izbeglicu iz Obrovca u Hrvatskoj!

Jun 2015. - Romi Marko Jovanović (34) i njegov brat Milan (41) uhapšeni pod sumnjom da su 6. maja 2001. nožem izmasakrirali Živku Lakić (70) u njenom stanu u Ulici Južni bulevar u Beogradu, oteli joj nešto para i pobegli!

- Kada su se doselili u stan na sedmom spratu, koji su iznajmljivali, žena je bila trudna sa trećim detetom. Bili su fini i vredni ljudi. Njena majka često je iz Grčke dolazila i čuvala im decu dok su oni radili - priseća se komšinica.

Deca u Grčkoj

Posle ubistva, kaže ona, policija je dve nedelje iz dana u dan išla od vrata do vrata i razgovarala sa stanarima.

- Sećam se da je jedan komšija rekao da je dan pre ubistva video Nenada kako se svađa sa nekim mladićem. Mislila sam da ubica nikada neće biti uhvaćen, ali sad mi je drago kad sam čula da jeste. Još mi je slika pred očima kada su njihovu decu odvodili socijalni radnici. Ćerkica je držala lutku koja se vukla po zemlji. Plakala je i dozivala majku i oca. Sada deca žive u Grčkoj i već su odrasli. Mislim da će i njima biti drago što je zlotvor koji im je pobio roditelje uhapšen - kaže naša sagovornica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Boža prorok

pre 8 godina

Dali će se otkriti sve drske pljače ,vezivanje ljudi za radijatore i premetačina po kućama i stanovima .Mnoge pljače i razbojništva nisu otkrivena ni do danas ,rukopis govori da je to delo "specijalaca " jer automati hekčeri i tehnički nivo operacije navodi da to nisu obični secikese .

majka

pre 8 godina

Bravo policijo!!!! Gospodin se vracao iz Grcke sa letovanja. Pare sakupio dok je pljackao banke.I to pripadnik JSO! Sve nam je to dao rezim devedesetih kad je za vreme ratova doneto mnogo oruzja i zavladali mafijasi i ubice.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija