• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

31.07.2015

08:46

NOVI DOKAZI! Bivši specijalac odgovoran za pet ubistava?!

Vesti

NOVI DOKAZI! Bivši specijalac odgovoran za pet ubistava?!

Podeli vest

Boris Stevanović (38), koji je priznao da je pre 15 godina ubio bračni par i sekretaricu na Novom Beogradu, na "proveri" zbog još dva nerasvetljena ubistva

Osumnjičeni pokušava da se nagodi sa Tužilaštvom i da za sebe isposluje samo 15 godina zatvora!
Izvor iz istrage

Bivši specijalac policije i JSO Boris Stevanović (38) iz Cetinja, koji je pre 15 godina na Novom Beogradu ubio vlasnika firme "Bejs internešenel" Nenada Bukinca (41), njegovu suprugu Pinalopi Papanaku (39) i sekretaricu Slađanu Jevtić (28), osumnjičen je za još dve likvidacije!

Prema saznanjima Informera, u toku je upoređivanje njegovog DNK sa tragovima pronađenim na mestu još dve likvidacije koje su do danas ostale nerasvetljene.

- Imamo indicije da je Stevanović povezan sa ta dva zločina i to ćemo vrlo brzo da utvrdimo na osnovu poređenja dokaza sa lica mesta i njegovog DNK - potvrdio nam je izvor iz istrage, ne želeći da otkrije identitet ubijenih.

Osim toga, ovaj bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije pokušava da se nagodi sa Tužilaštvom i da, u zamenu za priznanje krivice, za sebe "isposluje" samo 15 godina zatvora!

REŠENA MISTERIJA POSLE 15 GODINA Trostruki ubica bivši specijalac!

 

- S obzirom na to da je u vreme trostrukog ubistva na Novom Beogradu važio zakon po kojem je za to krivično delo najveća zaprećena kazna bila 20 godina, njemu bi trebalo da se sudi po tom zakonu. Osumnjičeni, međutim, pošto-poto želi da maksimalno ublaži kaznu i spreman je sve da prizna kako bi dobio još pet godina manje robije - dodaje naš sagovornik.

Otkucao ga "saborac"?!

Uhapšeni Stevanović već je odrobijao šest i po godina zbog serije pljački banaka od oktobra do decembra 2005. godine. Bio je član veće kriminalne grupe koju su predvodili braća Predrag i Nenad Kecojević. Privedeni su najpre zbog pljačke Ju banke, a naknadno je utvrđeno da su u još tri razbojništva oteli oko 90.000 evra u raznim valutama. Prema nezvaničnim saznanjima, Stevanovića je za ubistvo na Novom Beogradu otkucao upravo jedan od bivših "saradnika" u pljačkama.

Stevanović je, prilikom saslušanja u policiji i pred zamenikom višeg tužioca, bez kajanja odmah priznao svoju odgovornost za ubistvo bračnog para i sekretarice. Istragom je utvrđeno da je u pitanju naručeno ubistvo, ali on nije želeo da otkrije nalogodavca, pa se može pretpostaviti da će mu to biti ključni adut u pregovorima sa Tužilaštvom.

Trostruko ubistvo desilo se 12. maja 2000. godine u Ulici doktora Ivana Ribara 98 u Novom Beogradu. Ubica je iz "heklera" pucao prvo na sekretaricu koja je sedela za stolom u kancelariji. Pogodio ju je s nekoliko hitaca u telo, da bi potom zapucao na supružnike. Njih je ciljao u glavu i telo i oni su, smrtno pogođeni, pali na pod. Tela je našao knjigovođa firme koja se bavila uvozom, izvozom i prodajom obuće na malo i veliko.

O ubijenim Nenadu i Pinelopi, inače Grkinji, svi prijatelji i komšije govorili su najlepše. Sa njihovim imenima nisu povezivane nikakve afere ni skandali. Živeli su skromno i povučeno, vozili su "peglicu" i nisu imali nikakvo značajnije bogatstvo. Iza sebe su ostavili troje tada maloletne dece, o kojima je brigu preuzela Pinelopina majka. Danas žive u okolini Soluna.

Stevanović je uhapšen pre tri dana na graničnom prelazu Preševo, pri povratku s letovanja u Grčkoj. 

 

 

 

 

    
    
    

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
komsija

pre 8 godina

kakva nagodba ako imaju dokaze??? Zar se i za ubistva moze nagoditi?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija