• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.08.2015

10:14

TRAGEDIJA KOD SVRLJIGA Radnika ubio stub dalekovoda

Vesti

TRAGEDIJA KOD SVRLJIGA Radnika ubio stub dalekovoda

Podeli vest

Radnik N.S. (24) iz Koceljeve poginuo je prilikom izvođenja radova na stubu dalekovoda u selu Drainac u opštini Svrljig, kada je stub visok 30 metara iznenada počeo da pada, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U trenutku nesreće radnik je, vezan zaštitnim opasačem, radio na skidanju izolatora na vrhu stuba dalekovoda visokog 30 metara, koji je bio ankerisan i sa koga su već bili skinuti provodnici, a stope i sajle zatege oslobođene. 

U jednom trenutku stub dalekovoda je iznenada počeo da pada i prilikom pada radnik N. S. je zadobio povredu od koje je preminuo na licu mesta.

Radove na tom stubu ''Elektroistok izgradnja'' izvodi na osnovu ugovora sa naručiocem radova, JP ''Elektromreža Srbije'' iz Beograda, istaknuto je u saopštenju.

Inspekcija rada za Nišavski okrug je odmah po saznanju za nesreću izašla na lice mesta i započela inspekcijski nadzor koji će biti nastavljen radi utvrđivanja činjeničnog stanja i preduzimanja zakonom propisanih mera.

Nastradali radnik bio je zaposlen na neodređeno vreme kao elektromonter u preduzeću ''Elektroistok izgradnja'' sa sedištem u Beogradu. 

U saopštenju se navodi da je radnik smrtno stradao juče oko 16.30 sati prilikom izvođenja radova na stubu trafostanica Bor 2 - trafostanica Niš 2.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TRAGEDIJA

pre 8 godina

Covek obucen da radi sa strujom visokog napona da pogine zato sto nam stubove dalekovoda neko priprema kontinuirano za padanje. Kako je moguce da stub dalekovoda padne u sred leta?? To znaci da ga je neko pripremio za pad cim dune prvi vetar. Sta je sa ostalim stubovima?? Da li su vlasti svesne da mi zivimo u ratu a ne u miru da svi segmenti drustva sa tim moraju biti upoznati?? To nije sirenje panike vec zastita ljudskih zivota i materijalnih resursa drzave!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jadnicko ostade bebica iza njega....radovao se zivotu kao niko!!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija