• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

04.09.2015

14:49

LJUBIŠIĆ: Tragedija u Zemunu je mogla biti sprečena, policajci moraju na redovan pregled!

Vesti

LJUBIŠIĆ: Tragedija u Zemunu je mogla biti sprečena, policajci moraju na redovan pregled!

Podeli vest

Tragedija u kojoj je policijski službenik ubio oca u Zemunu možda je i mogla biti sprečena ukoliko bi se uspostavilo u pravom smislu i redovno sprovođenje sistematskog pregleda policajaca, kaže za Informer Nenad Ljubišić, predsednik Strukovnog udruženja policije "Dr Rudolf Arčibald Rajs"

- Zbog toga je neophodna mnogo puta pominjana ne samo psihološka prevencija aktivnih policijskih službenika, nego i permanentna zdravstvena i psihološka kontrola, a pooštrena selekcija pre svega, stručnih i obučenih kadrova se podrazumeva - kaže Ljubišić.

Strukovno udruženje policije podržava sistematske preglede koji su u toku i kojima se ovih dana podvrgavaju radnici MUP Srbije.

POLICAJAC UBIO OCA! Posvađali se oko prodaje kuće!

PREDAO SE POLICAJAC UBICA! Priznao starešini da je upucao oca!

- Policijski službenici po prirodi posla moraju biti fizički zdravi, spremni, sposobni i obučeni da savladaju lica prema kojima upotrebljavaju policijska ovlašćenja i sredstva prinude u cilju zaštite i bezbednosti građana i njihove imovine, javnog poretka i uspostavljenog državnog sistema, odnosno javne bezbednosti. Preduslov za takvog policijskog službenika je i određen psihološki profil ličnosti, sa određenim osobinama karaktera i temperamenta, izgrađenim pozitivnim stavovima i načinom razmišljanja - navodi Ljubišić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija