• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Ginić

09.09.2015

13:18

OČI U OČI SA BEKOM! Maja: Pogledaj me i reci da li sam ja pucala!

Vesti

OČI U OČI SA BEKOM! Maja: Pogledaj me i reci da li sam ja pucala!

Podeli vest

Tokom saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu optužena Maja Adrovac obratila se biznismenu Milanu Beku tražeći od njega da kaže da li je ona ta koja je pucala!

Dalibor Katančević, advokat Maje Adrovac, poritv koje se vodi istraga zbog pokušaja ubistva biznismena Milana Beka, kaže da se negova branjenica na kraju današnjeg saslušanja obratila Beku:

- Ona mu je sa suzama u očima rekla "molim vas da me dobro pogledate i kažete da li sam ja pucala na vas, kako bi se ova agonija što pre završila". Beko je samo ćutao - izjavio je Katančević.

Beko pre toga na saslušanju povodom pokušaja njegovog ubistva u novembru prošle godine kada je teško ranjen ispred svoje kuće, rekao da su tri svedoka su videla napadača iz neposredne blizine, nijedan ne bi mogao da ga prepozna.

- I ja sam video napadača iz neposredne blizine, ni ja možda ne bih mogao da ga prepoznam. Možda sumnjam ko stoji iza ovoga, ali samo onoliko koliko smem sada da sumnjam. Zabrinut sam da li su pojedine opstrukcije istrage, javne ili tajne, prouzrokovale kod svih nas različite autoblokade i neslobodu naših sećanja - istakao je Beko.

Zoran Sinko

Beko je nakon saslušanja pohvalio rad operativaca policije, ali i izneo niz kritika na račun tužilaštva:

- Veliki rad operativaca policije otvara nadu da će naručioci atentata na mene biti uskoro otkriveni. Međutim, ozbiljno sam zabrinut da tužilaštvo i nadležni ne uspevaju da sačuvaju integritet istrage, spreče odlivanje pojedinih informacija iz istrage i obezbede sigurnost za svedoke i one koji bi želeli da budu svedoci. Hoću da verujem da će tužilaštvo obezbediti samostalnost istrage bez obzira gde tragovi ili sumnje vode - poručio je Beko.

Podsetimo, pod zvaničnom istragom za učešće u pokušaju ubistva Beka za sada je samo Maja Adrovac čiji je DNK nađen na čauri ispaljenog metka.

Istraga protiv nje je pokrenuta 18. jula, a na teret joj stavlja krivično delo teško ubistvo u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od 10 do 30-40 godina zatvora.

Zoran Sinko

DNK Maje Adrovac identičan je DNK koji je nađen na čauri s mesta napada na Beka, potvrdio je ranije ministar policije Nebojša Stefanović napominjući da će tek biti utvrđeno kakvu je konkretnu ulogu imala u tom slučaju.

Majin suprug Ivan Adrovac poznat je u kriminalim krugovima i za sada nije dostupan pravosudnim organima.

Na Milana Beka 14. novembra 2014. godine pucano je ispred njegove kuće u Ulici Andre Nikolića na Senjaku dok je izlazio iz auta, kada je zadobio teške povrede.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija