• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92

09.09.2015

20:48

PALJENJE AMBASADA Oslobođeni traže milionsku odštetu

Vesti

PALJENJE AMBASADA Oslobođeni traže milionsku odštetu

Podeli vest

Advokati dvojice oslobođenih za paljenje ambasade SAD 2008. godine navode da će od države tražiti milionsku odštetu od države

Radost optuženih posle čitanja uslovnih kazni na koje je većina njih osuđena. Ipak, njihovi branioci nisu zadovoljni odlukom suda.

- Vrlo odgovorno tvrdim da je ovo još jedna politička presuda koja ne služi na čast Srpskom pravosuđu, ovo je presuda koja je direktno rezultirala pritiskom američke države i američke ambasade. Momci koji su danas osuđeni su osuđeni bez i jednog dokaza - ističe advokat Dušan Mašić. 

Branioci kažu da su njihovi klijenti osuđeni na kazne kakve bi dobili za neki bezazleniji saobraćajni prekršaj. Presudu vide kao pokušaj kompromisa. 

- Nemam drugog objašnjenja nego da kažem da je sud pokušao da na svaki način izbegne oslobađajuće presude kakve su bile nužne u ovoj situaciji, jer bi u toj situaciji oslobađajućih kazni, sud morao da plati svakom od okrivljenih najmanje po milion dinara - kaže Želimir Čabrilo. 

Advokati dvojice oslobođenih, Aleksandra Ercega i Dušana Sedlara, najavljuju da će tražiti odštetu od države za svoje klijente. 

- Svakako će biti milionska, a videćemo koliko, ne mogu da prejudiciram. Pazite, radi se o mladom čoveku koji je veliki stručnjak i kome je budućnost na ovaj način dosta, dosta ugrožena. Kažem vam, tih par godina dok je njegovo ime provlačeno, čak i u njegoviom stručnim krugovima, na ovaj način je potpuno neprimereno - ističe Milanče Miladinović. 

Više javno tužilaštvo u Beogradu zimus je pokrenulo novu istragu o tome ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga Kosovo je Srbija. 

U toku je predistražni postupak protiv penzionisanih generala Stevana Bjelića, tadašnjeg načelnika Beogradske policije, Borivoja Tešića, koji je komandovao Žandarmerijom, tadašnjeg načelnika Uprave policije MUP Srbije Mladena Kuribaka, kao i nekadašnjeg rukovodioca u Beogradskoj policiji Slobodana Vukolića i oficira iz vrha komande Žandarmerije Bojana Markovića i Zorana Raškovića.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NAvojo

pre 8 godina

To je ta drzava PRAVA i PRAVDE, ko bi imao koristi da su palioci osudjeni-NIKO. Ovako je bolje, Advokati, Tuzioci I nasi pravedni SUDIJE se dogovore, drzava pravedna plati, jer postuje odluke svoga SUDA, uzece medjunarodni zajam koju MILIJARDU, penzije ce povecati za ogromnih 2% ( jel ono bese u Evrima iliDolarima, ma nema veza to je priblizno), te pare vracace mozda nasi unuci, koji nemaju sta da rade, ili ce platiti RESURSIMA I Teritorijom, ali to je tamo daleko, ko bi o tome sada mislio.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija