• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.09.2015

10:48

UŽAS U NIŠU! Pokojnik se raspao u hladnjači pogrebnog preduzeća!

Vesti

UŽAS U NIŠU! Pokojnik se raspao u hladnjači pogrebnog preduzeća!

Podeli vest

Sud u Nišu naložio pogrebnicima da namire duševni bol Svetlani Marjanović jer se telo njenog pokojnog supruga raspalo pre sahrane zbog neispravne hladnjače

Miodragovo telo je bilo naduveno, krv mu je curila iz nosa, raspadao se...
Svetlana Marjanović

Niško javno komunalno preduzeće "Gorica", u čijoj su nadležnosti i pogrebne usluge, moraće da plati 75.000 dinara odštete Svetlani Marjanović jer se telo njenog pokojnog supruga Miodraga raspalo pre sahrane zbog neispravne hladnjače!

Sud je odbio da dosudi Svetlani 300.000 dinara odštete, koliko je tražila, smatrajući da je zahtev previsok, te da je i ona delimično odgovorna za nastali problem jer je leš nekoliko sati nakon smrti čuvan u kućnim uslovima.

Porodica delom kriva?!

Odmeravajući visinu naknade štete, sud je utvrdio da je adekvatan iznos odštete 80.000 dinara, ali je on umanjen za 12,5 odsto jer je telo šest sati bilo u Marjanovićevoj porodičnoj kući, a 42 sata u neispravnoj hladnjači. Time je, smatra sud, i porodica doprinela ubrzanom procesu truljenja.
Svetlana tvrdi da je dosuđena odšteta niska, ali najverovatnije se neće žaliti na ovu odluku.
- Najvažnije od svega mi je bilo da dokažem da sam bila u pravu. Želela sam da se oslobodim tereta odgovornosti za to što mi je muž sahranjen u tako nedostojnom stanju, ali i da sprečim da još neko doživi ono što sam ja - kaže ova udovica. 

Marjanović je, inače, umro 11. marta 2013. godine, a u hladnjači "Gorice" njegovo telo je ležalo 42 sata.

Svetlana kaže da joj je naplaćeno 32.000 dinara čim su telo dopremili u kapelu.

- Smatrali smo da je to garancija da ćemo Miodraga dostojno sahraniti. Po preuzimanju kovčega osetili smo smrad. Posumnjali smo da nešto nije u redu i otvorili sanduk i samo što se nisam onesvestila! Miodragovo telo je bilo naduveno, krv mu je curila iz nosa, raspadao se... - priča užasnuta Svetlana.

To ju je, kaže, mnogo pogodilo jer je njen muž bio "veoma uredan čovek".

- Nije iz kuće izlazio dok se ne okupa i obrije. Na sahrani su bile i naše ćerke. Obe su tad bile trudne, one su se takođe strašno potresle. Zato sam i tužila "Goricu", da niko nikad više ne doživi ono što smo mi - priča Svetlana.

Sud je na kraju i stao na Svetlaninu stranu, navodeći da je "Gorica" kriva što telo nije čuvala na temperaturi koja sprečava proces raspadanja. Uostalom, komunalna inspekcija je utvrdila da je hladnjača za čuvanje tela pokojnika bila neispravna.

Takođe, sudski veštak je ustanovio da je glavni uzrok uznapredovalih truležnih promena na telu bio to što je leš bio držan na neadekvatnoj temperaturi 48 sati pre sahrane.

 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija