• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.10.2015

15:53

POTVRĐENA OPTUŽNICA za otmičare male Maše!

Vesti

POTVRĐENA OPTUŽNICA za otmičare male Maše!

Podeli vest

Specijalni sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv troje francuskih državljana, kojom se terete da su 13. marta ove godine na Banovom Brdu u Beogradu oteli dvogodišnju devojčicu Mašu iz ruku majke


U saopštenju suda se precizira da je Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu podignutu 14. septembra protiv Sebastijana Branšu Mišela, njegove supruge Gorin Aleksija Sandrin Branšu i njene kćeri Emelin Ulijet Kristel. 

Protiv rešenja o potvrđivanju optužnice, okrivljeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Tek kada optužnica bude potvrđena, odnosno stupi na pravnu snagu, sud će moći da zakaže početak suđenja.

Po oceni tog veća, dokazi i podaci prikupljeni u dosadašnjem toku postupka pružaju dovoljan osnov za postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni preduzeli radnje iz činjeničnog opisa krivičnih dela koja im se optužnicom stavljaju na teret.

Informer



Osim toga, ovo veće donoseći navedenu odluku nije prejudiciralo odluku krivici okrivljenih.

To učiniti sudeće veće koje je, kako se navodi, jedino ovlašćeno da vrši ocenu dokaza izvedenih na glavnom pretresu i da na bazi te ocene donese odluku u pogledu krivice okrivljenih zbog krivičnih dela koja su predmet optužbe.

Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici navodi da su okrivljeni kao pripadnici organizovane kriminalne grupe 13. marta u Beogradu u Ulici Braće Jerković 227, oteli maloletnu M. P. starosti nepune dve godine, koja se sa majkom Mirjanom Prenković kretala ulicom vraćajući se iz obližnje prodavnice. 

EKSKLUZIVNO! Pogledajte snimak otmice male Maše P. (VIDEO)

SREĆAN KRAJ! Oteta devojčica Maša P. (2) vraćena mami i tati!

SKANDALOZNE OPTUŽBE FRANCUZA! Roditelji male Maše iznajmili dete za 850 evra?!


Sumnja se da je malu Mašu iz ruku majke oteo Sebastijan Branšu Mišel, tako i odneo je u vozilo u kome ga je čekala okrivljena Gorin Aleksija Sandrin Branšu.

Vozilom su se uputili ka graničnom prelazu, a u toku vožnje okrivljena Emelin Ulijet Kristel je devojčicu presvukla i promenila joj frizuru kako bi izgledom podsećala na njenu biološku kćer, čiji je pasoš imala u vozilu. 

Nakon izvršene otmice otmičari su se sa otetim detetom uputili u pravcu graničnog prelaza radi bekstva iz Srbije. 

Međutim na auto-putu, na naplatnoj stanici Šimanovci nisu se zaustavili, već su probili rampu, a u poteri koja je nakon toga usledila policija ih je sustigla neposredno pre isključenja sa auto-puta za Sremsku Mitrovicu i lišila slobode.

Devojčica je nakon toga vraćena roditeljima. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragomir

pre 8 godina

Господо новинари,дајте акцију обавештења да родитељи НЕ ЧУВАЈУ ДЕЦУ по парковима.То је исто и по тржним центрима?Ономад на београдском ВМА где сам ишао гледам девојчица од три године се по холу шета сама?Стао сам поред ње и гласно питао ко је родитељ.Верујте да се нико не јавља а присутни се окрећу да и они виде ко су они.Ето ти дође млади брачни пар и незаинтересовано узеше девојчицу за руку.Ало,бре,дете је било на изволи за кретене?Ја не бих девојчицу ни мрко погледао али ме моје из фамилије баш нешто не обожавају!Не дам да носе исцепане фармерке!То није мода већ НЕКУЛТУРА и ПРОСТАКЛУК!

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija