• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. Ilić

22.10.2015

10:31

BRUKA I SRAMOTA! SUDSKA AGONIJA RODITELJA U VALJEVU Šest godina čekaju istinu o smrti ćerke!

Vesti

BRUKA I SRAMOTA! SUDSKA AGONIJA RODITELJA U VALJEVU Šest godina čekaju istinu o smrti ćerke!

Podeli vest

Teodora Jovanović (5) umrla je 2009. od zavezanih creva, a pedijatar je mislio da je u pitanju virus. Roditelji devojčice od tada čekaju da sud utvrdi istinu i odgovornost za tragediju

 

Šest godina čekamo istinu o smrti naše ćerke Teodore i da saznamo da li je neko odgovoran za tragediju! Ostavljajući nas da toliko dugo čekamo pravdu na sudu, vređaju nam dostojanstvo i polako nas ubijaju, kažu roditelji Teodore Jovanović (5) iz Valjeva, koja je pre šest godina umrla u valjevskoj bolnici zbog zavezanih creva.

Samo tražimo istinu i ništa više. Svaku odluku suda ćemo prihvatiti
Saša Jovanović

Tragičan događaj se odigrao 30. septembra 2009. u valjevskoj Opštoj bolnici. Te noći Teodoru je zbog bolova u stomaku pregledao pedijatar Vladimir Ranković. Međutim, vratio ju je kući, uz konstataciju da je u pitanju običan "viruščić", ne uradivši analize krvi i urina. Posle nekoliko sati roditelji su devojčicu ponovo doveli u bolnicu, gde je umrla.

Doktor Ranković je optužen za propust u lečenju i krenulo je "povlačenje" po sudovima, ali ceo proces je praktično vraćen na početak. Naime, Apelacioni sud je ukinuo presudu valjevskog suda po kojoj je Ranković osuđen na minimalnu kaznu zatvora od godinu dana i zatražio novo veštačenje, koje se ne zakazuje već godinu dana. Novo veštačenje je traženo jer su bila oprečna mišljenja sudskih veštaka Medicinskog fakulteta u Beogradu i komisije Ministarstva zdravlja za spoljnu proveru rada lekara!

U izveštaju sudskih veštaka Medicinskog fakulteta stoji da doktor Ranković nije prepoznao teško oboljenje niti je primenio odgovarajuću dijagnostiku prema pravilima medicinske nauke, što je dovelo do pogoršanja stanja deteta. Komisija Ministarstva zdravlja je, međutim, utvrdila suprotno.

- Šest godina nas muče i teraju nas da prolazimo kroz pakao. Kroz pakao smo već prošli kada smo ostali bez deteta, sada polako i nas ubijaju. Godinu dana ne zakazuju veštačenje i, umesto pravde, šest godina posle smrti našeg deteta dobijamo novo vređanje dostojanstva i inteligencije - priča Saša Jovanović.

Prema njegovim rečima, "usklađivanje mišljenja" koje traži Apelacioni sud je nonsens.

- Tako kažu svi pravnici s kojima sam se konsultovao. Jer, odbor Medicinskog fakulteta su veštaci, dok je komisija Ministarstva zdravlja svedok u ovom postupku. Kako je moguće tražiti usklađivanje mišljenja veštaka, koji predstavljaju struku, i komisije koja štiti interes države i, na kraju krajeva, optuženog lekara - pita se Saša.

Teodorini roditelji smatraju da su posle toliko vremena zaslužili da saznaju istinu o tome da li je njihovo dete umrlo zbog lekarske greške.

- Samo tražimo istinu i ništa više. Svaku odluku suda ćemo prihvatiti, ali da li je normalno da već šest godina sud ne može da se izjasni da li je pedijatar kriv za smrt našeg deteta ili ne? Suština je da ništa te kobne noći nije preduzeto da dođe do njenog zbrinjavanja, nego je vraćena kući kao da joj nije ništa - ogorčen je Teodorin otac. 

 

SAHRANJEN MALI DRAGAN: Poslednjom snagom hteo je da zaustavi traktor ubicu!

OTAC PRETUČENOG ŠAMPIONA: Pronađite batinaše, to je bio pokušaj ubistva!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija