• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj, Keković

27.10.2015

10:18

LEGIJA NA SUĐENJU ZA POBUNU JSO: Tužilac se ponaša po onoj "oprostiće ti Đura što te je tukao"!

Vesti

LEGIJA NA SUĐENJU ZA POBUNU JSO: Tužilac se ponaša po onoj "oprostiće ti Đura što te je tukao"!

Podeli vest

Državna bezbednost je posle ubistva premijera Zorana Đinđića 2003. falsifikovala dokumenta o pobuni Jedinice za specijalne operacije (JSO), izjavio je juče pred Specijalnim sudom bivši komandant JSO Milorad Ulemek Legija, kome se sudi za pobunu JSO novembra 2001.

Verovali su da će nas na osnovu tih lažnih dokumenata u tom periodu i osuditi. Međutim, danas je veštak grafolog rekao svoje, da su potpisi na dokumentima lažni, a tužilac je sad u panici. Optužnica mu se zasniva na lažnim papirima, dodao je Ulemek.

Gumar bi da priča o Đinđićevom ubistvu

Dušan Maričić Gumar juče je rekao da bi on hteo da govori o ubistvu Zorana Đinđića i da bi o oružju iz kog je ubijen premijer mogao da se sasluša tadašnji magacioner JSO, izvesni Cvetinović. Maričić je delovao potpuno dezorijentisan u sudu, istakavši da ne veruje da mu se sudi za pobunu JSO, već zapravo za ubistvo Đinđića (?!?).
- Maričić je i na pripremnom ročištu za pobunu JSO izjavio "da je dobro da i njega neko nešto pita o ubistvu Đinđića" jer on u vezi s tim nikad nije saslušan. Zato on pominje taj atentat i oružje, jer hoće da kaže šta ima - kažu branioci koji su bili sa Gumarom u kontaktu.

Legija je napomenuo da su i on i ostali optuženi sve vreme tvrdili da u ovom predmetu ima mnogo falsifikata i podmetanja, ali da za vreme istrage 2011. tužioca to nije zanimalo.

- Tužilac se ponaša po onoj "oprostiće ti Đura što te tukao" - naveo je Ulemek citat iz filma "Balkanski špijun".

Naime, veštak grafolog potvrdio je juče u sudu da je BIA, na zahtev tužioca, dostavila sudu dokumentaciju o pobuni JSO na kojoj su potpisi tadašnjeg komandanta Dušana Maričića Gumara falsifikovani. Veštak je naveo da je ista osoba na četiri dokumenta simulirala Maričićev potpis.

- Faksimil optuženog Maričića, koji je u to vreme bio komadant jedinice, ne odgovara potpisima na dokumentima koje je dostavila Bezbednosno-informativna agencija - objasnio je veštak.

Ulemek, Maričić i Zvezdan Jovanović, kojima se sudi za pobunu JSO, izdržavaju maksimalne zatvorske kazne zbog atentata na premijera Srbije 2003, a na optužnici je još petoro bivših pripadnika jedinice koji se brane sa slobode. Sudi im se da su novembra 2001, zajedno sa vođom "zemunskog klana" Dušanom Spasojevićem, organizovali oružanu pobunu i time neposredno ugrozili ustavni poredak i bezbednost zemlje. 

LEGIJINA KUĆA NA DOBOŠU! Sme li neko da je kupi?!

BAGZI SVEDOČIO: Legija i Spasojević organizovali pobunu JSO!

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mahnit Besan

pre 8 godina

Na kraju ce ispasti da je Djindjic izvrsio samoubistvo, tako da samo fali da ovog puste napolje kako bi mogao ponovo da kasapi po Srbiji i potom udje u neki rijaliti i time digne gledanost do maksimuma... To je slika naseg drustva 2015. Stoka.

Baja

pre 8 godina

Legija je klasičan zlikovac i ubica,vratio nas je sa ubistvima vek unazad. Užas.

Bosko Podkrajac

pre 8 godina

Iz Zemuna sam, iako sam mlad dobro se secam vremena dok je on bio u Silerovoj i vodio JSO! Znalo se ko je gazda a ne ko danas totalna anarhija Zemuna a i cele drzave! Njega je postavila i sve sto je imao omogucila mu drzava sa tada aktuelnim politicarima koji su se s njim bogatili i jos prodavali svoj narod. Oni i dan danas setaju slobodno, ti isti politicari koji su stvarni mafijasi nase drzave! Kad im je postao pretnja zbog svega sto zna namestili su mu atentat na Djindjica koga je ubio Zapad sto ga je i doveo i finansiorao, Djindjic je ubijen zato sto je mnogo znao i zato sto je krenuo svojom ideologijom a Legija stavljen iza brave! Legija i Djindjic su se vidjali i saradjivali, licno sam vidjao Djindjica u Silerovoj! Mogu samo reci da vise cenim Legiju nego sve politicare i kapitaliste koji lazu i kradu drzavu od 2000te do dana danasnjeg!!!!!

Vidoje

pre 8 godina

Izem ti pismenost na zemunski nacin. Sedi, jedan. Jadan.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija