• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

27.10.2015

20:37

SUĐENJE MLADIĆU: Veštak tvrdi da VRS nije ubijala civile snajperima

Vesti

SUĐENJE MLADIĆU: Veštak tvrdi da VRS nije ubijala civile snajperima

Podeli vest

Veštak za balistiku Mile Poparić danas je na suđenju generalu Ratku Mladiću u Haškom tribunalu na osnovu primera objašnjavao da Vojska Republike Srpske (VRS) nije mogla biti odgovorna za više incidenata u kojima su od snajperske vatre stradali civili u Sarajevu

U izveštaju sačinjenom na osnovu analize nalaza istraga sarajevske policije i dostupnog dokaznog materijala o 17 slučajeva, Poparić tvrdi da balistički nije bilo moguće da snajperski meci dolete sa srpske strane.

JOVO NANOVO Počelo suđenje Mladićevim jatacima!

 
On je odbacio odgovornost VRS za ranjavanje trogodišnje Anise Pite 13. decembra 1992. godine na tremu njene kuće, obrazloživši da to mesto nije bilo vidljivo sa srpskih položaja na visu Stijena baba, odakle je, prema optužnici, stigao hitac.
 
Poparić je opovrgavao i da je VRS odgovorna za ubistvo Munire Zametice 11. jula 1993. godine dok je iz reke Dobrinje zahvatala vodu, preneli su beogradski mediji.

MLADIĆEVA SUPRUGA: Za vreme zločina u Srebrenici Ratko je bio u Beogradu!
 

Poparić je objasnio da je "apsolutno nemoguće" da je Zameticu, kraj same reke u dnu betonirane obale, pogodio metak ispaljen iz snajpera sa tornja pravoslavne crkve, udaljene 1.100 metara, kako tvrde tužioci.
 
Poparić će sutra nastaviti iskaz.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija