• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.10.2015

08:50

OTAC LUKE JOVANOVIĆA UOČI PRESUDE VOZAČU "KANTRIMENA": Kazna Milićevu mora biti za primer drugima!

Vesti

OTAC LUKE JOVANOVIĆA UOČI PRESUDE VOZAČU "KANTRIMENA": Kazna Milićevu mora biti za primer drugima!

Podeli vest

Nadam se da će Marko Milićev, koji je ubio mog sina Luku, dobiti pravednu i zasluženu kaznu. Žao mi je što Marko nije otkrio čiji "mini kantrimen" je vozio te noći. Koga on to štiti, pita se Bojan

Mnogo bih više cenio Markovo izvinjenje da je otkrio čiji je "kantrimen", ali on to nije želeo

Bojan Jovanović, otac Luke Jovanovića (21) kog je jula prošle godine na Brankovom mostu u Beogradu "mini kantrimenom" ubio Marko Milićev (34), očekuje da će ubica njegovog sina biti osuđen "po zasluzi i za primer ostalima".

- Ne želim da mu određujem visinu kazne, jer mi ništa neće vratiti sina. Ipak, nadam se da na kraju neće biti neka simbolična presuda od dve-tri godine, kakva je inače praksa u sličnim slučajevima, već da se uspostavi ozbiljnija sankcija za sve buduće begunce od zakona. Da ovaj slučaj bude prekretnica - ističe Jovanović za Informer.

Rezimirajući celokupan sudski postupak, Lukin otac smatra da nisu otkriveni svi akteri nesreće, odnosno, da nije utvrđeno kome pripada nestali automobil "mini kantrimen":

DRAMA U CENTRALNOM ZATVORU Ubica iz "kantrimena" pokušao samoubistvo!

OTAC LUKE JOVANOVIĆA: Ne treba nam saučešće Milićeva!

SLUČAJ KANTRIMEN Veštak utvrdio da je Milićev išao između 85 i 110 km/h

ZAVRŠENO SUĐENJE U SLUČAJU "KANTRIMEN"! Tužilaštvo traži 10 godina zatvora za Milićeva

- Činjenica je da je Milićev vozio taj auto, ali je ostalo nepoznato čiji je skupoceni "kantrimen", koji košta 30.000 evra. Ne verujem da je isečen i recikliran, već da se nalazi sakriven u nekoj garaži. Milićev je otkrio da je vlasnik "kantrimena" poznata ličnost i da je on samo održavao vozilo. Mnogo bih više cenio njegovo izvinjenje da je otkrio čiji je automobil, ali on to nije želeo.

Upitan da li veruje u iskrenost Milićeva, koji je u završnoj reči rekao da bi, da može da vrati vreme, učinio sve da Luka bude živ, naš sagovornik kaže da mu se pre čini da je u pitanju smišljena predstava.

Public

Preti mu deset godina zatvora!

U maratonskoj završnoj reči Tužilaštvo je u ponedeljak zatražilo da se Milićev osudi na 10 godina zatvora! Zastupnik optužnice takođe je predložio da se Milićevljev kum Bratislav Vesović osudi na tri godine robije, zbog prikrivanja "kantrimena" posle nesreće, a taksista Saša Janković na 10 meseci jer nije prijavio da je video oštećeni automobil. Njihovi branioci su zatražili oslobađajuće presude.

- Zašto je onda pobegao? Čitali smo da je navodno u zatvorskoj ćeliji pokušao samoubistvo. Poslednjih meseci je drastično promenio lični opis i pustio dugu bradu, u znak tobožnje žalosti i pokajanja. Sumnjam u sve to. Možda grešim, ali ipak imam utisak da su ga tako savetovali advokati kako bi ga predstavili u drugačijem svetlu - odgovara Jovanović.

Milićev je, na početku postupka, ponudio porodici materijalnu odštetu za pretrpljeni gubitak. Bojan kaže da ga ta vrsta satisfakcije nikad nije zanimala:

- Ne želim ništa od njega! Meni novac za ubistvo deteta nije potreban, jer ništa ne može da mi nadoknadi gubitak. Siguran sam da bi tako razmišljao svaki roditelj i da bi svi rekli i mislili kao ja. Moj punomoćnik je tražio naknadu štete preko jedne osiguravajuće kuće, koju smo dobili. Prvenstveno zbog moje ostale dece, njih četvoro.

Luka je nastradao 25. jula u ranim jutarnjim časovima na Brankovom mostu, dok je gurao pokvarenu "ladu" sa drugovima. Pokosio ga je "kantrimen" pri brzini od 85 do 110 kilometara na sat. Posle tragičnog udesa Milićev je pobegao u Kinu, gde je lociran i uhapšen krajem avgusta prošle godine.

Petoro saputnika iz "kantrimena" osuđeni su ranije na kućni zatvor od četiri do 10 meseci, koji su odslužili. U pitanju su Tamara Bogdanović, Milica Novaković, Bojana Petrović, Dana Manevska i Nikola Lepen 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija