• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs/informer.rs

30.10.2015

11:08

SRAMNA PONUDA! Amerikanci nudili 3.000 evra porodici izbodenog košarkaša da povuče tužbu!

Vesti

SRAMNA PONUDA! Amerikanci nudili 3.000 evra porodici izbodenog košarkaša da povuče tužbu!

Podeli vest

Advokatima Toma Ćulafića (19) stigla je nepristojna ponuda Amerikanca koji ga je napao - 3.000 evra odštete za prekid postupka!

Advokat Goran Petronijević, koji je nedavno dobio punomoćje da zastupa povređenog Ćulafića, otkriva za Blic da je pritisaka i nepristojnih ponuda već bilo.
 

Ubodeni košarkaš još nije saslušan, jer mu nije dobro

Toma Ćulafić (18), košarkaš KK Beko koga je u nedelju na Kalemegdanu u Beogradu nožem u grudi ubo Amerikanac Lukas Vakaro (17), nije saslušan juče u Višem tužilaštvu za maloletnike zbog lošeg zdravstvenog stanja.
Njemu se, prema rečima advokata Slavke Babić, uoči saslušanja slošilo, pa je otišao na previjanje u Urgentni centar. Zbog toga je njegovo saslušanje pomereno za 2. oktobar. Osumnjičeni Vakaro, koji se krivičnom prijavom tereti za pokušaj ubistva, saslušan je u utorak i tada mu je određen pritvor do 30 dana.
Napad na Ćulafića dogodio se u nedelju, oko dva sata iza ponoći, kada su njemu i dvojici drugara na Kalemegdanu prišla šestorica mladih Amerikanaca i pitali ih gde mogu da nabave marihuanu. Toma ih je, prema rečima njegovog oca Srete, kao zakleti protivnik droge iskritikovao. Posle kraćeg verbalnog sukoba usledilo je i krvavi epilog.
Lukas je nekoliko sati nakon napada na Ćulafića uhapšen na beogradskom aerodromu pri pokušaju da pobegne iz Srbije. 

- Ta ponuda od 3.000 evra je stigla od optuženog, i naravno odmah je odbijena - ovde je ipak u pitanju čist pokušaj ubistva! 
 
- Iako nikome nije ni na kraj pameti da u ovom trenutku licitira sa iznosom obeštećenja, ova ponuda je potpuno nerealna. Pogotovo ako se ima na umu slučaj Miladina Kovačevića, u kom je država Srbija isplatila milion dolara za delo koje nije ni približno teško kao ovo - objašnjava Petronijević. 
 
Advokat kaže i da "ima neki mučan utisak" da se pokušava minimiziranje čitavog slučaja. 
 
Kako se nezvanično saznajem, četvorica Amerikanaca koji su zajedno sa Lukasom napali Toma i njegove drugove na Kalemegdanu napustili su Srbiju ubrzo nakon napada, i iako su učestvovali u tuči, oni nisu obuhvaćeni postupkom. Takođe, ni oružje kojim je Tomo uboden nije nađeno do danas.

Petronijević ne isključuje da tužilaštvo prekvalifikuje ubadanje iz pokušaja teškog ubistva u nanošenje teške telesne povrede. On je dodao da će Tomovi prijatelji, koji su bili u njegovom društvu kada je povređen na Kalemegdanu, iskaz pred tužiocem dati u ponedeljak.
 
Otac Sreto potvrdio je da je od Amerikanaca bilo određenih "šifrovanih poruka" i ponuda da se dogovore van suda, što je on izričito odbio.
 
- Sa njima mogu da se sretnem jedino na sudu - bio je kategoričan Sreto.
 
Podsećamo, Njujorčanin Lukas V. (17) izbo je Ćulafića na Kalemegdanu. Do sukoba je došlo kada je grupa Amerikanaca upitala mladića i njegovu dvojicu drugova gde mogu da nađu marihuanu. Kada su im ovi rekli da ne znaju, došlo je do svađe, a potom i tuče u kojoj je Lukas potegao nož. Amerikanac je sledećeg dana uhapšen na aerodromu pri pokušaja bekstva.


OTAC MLADIĆA KOG JE NOŽEM NAPAO AMERIKANAC: Samo želim pravdu, da neće SAD možda da nam plati milion dolara?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AU

pre 8 godina

Ovo nije posao ni za sina,bi za roditelje ,nego za drzavu.Klinac kao jabuka ,pa neka svi oni koji imaju vlast i moc pre nego sto se sklone mocnoj sili pomisli da je ovo mogao da bude i njihov sin koji je tamo igrao basket ili setao sa drustvom.

DS

pre 8 godina

Treba naša država tražiti reciprocitet kao što je plaćeno za Miladina Kovačevića,građaninu USA,tako isto USA da plati za Tomu Ćulafića!

Story

pre 8 godina

Bahati,Ameri,ovo mogu sebi da dozvole,zato sto veruju da smo mali,siromasni,zestoko naplaseni,jer smo 2000.g.bili primorani da se odreknemo prava da tuzimo americku vojsku i njene pojedince odgovorne za uzasne ratne zlocine koje su pocinili nad nasim narodom i nasom zemljom,posebno nad civilima. Za brutalno ubistvo novinara i tehnicara RTS na poslu,mucki,kako do tada nije zabelezeno u analima ratovanja.Za ubistvo civila na mostu u Varvarinu,za ubistvo civila u vozu kod Grdelice,za bombardovanje Nisa kasetnim bombama,kao i bacanje istih na kopaonicke konake.Na civile u Surdulici i jos mnogo toga.Mi smo sami sebi oduzeli pravo ,da bez obzira na konacan epilog ,tuzimo i progonimo ,amere,ratne zlocince,Nato pilote i sve nalogodavce po vertikali.I ne samo to,dozvolili smo da nas optuze za ratni zlocin nad njihovim kvazi drzavljanima,braci Bitici,,ustvari Siptarima klasicnim, parekselans ratnim zlocincima koji su iz amerike dovedeni da ratuju na strani svojih sunarodnika siptara na kosovu.Optuzili su sve nase generale koji su se borili za svoju zemlju i obavljali ustavom propisani posao kao profesionalci.Po starom americkom receptu svako ko im se suprotstavi biva proglasavan za ratnog zlocinca,pa su tako uz blagoslov svoje zemlje bili otpremleni u Hag i svi do jednog osudjeni.Ta cinjenica,tj to da nismo ni hteli ni znali da branimo sebe ,daje im danas za pravo da nam rade sta god zele.Kad je nas kosarkas isprebijao njihovg u Americi Srbija je morala da plati ceo milion dolara,sada bi za pustanje ovog njihovog bandita trebalo jednako tretirati za eklatantan primer pokusaja ubistva nad nasim mladicem!

Cole5

pre 8 godina

samo ima jedna mala zaskoljica na svu tvoju pricu u kojoj omogucio da se svi nasi generali osude, ko je presednika isporucio haskom tribunalu i ko je na kraju povukao tuzbu i ostetni zahtev u visini od 100 milijardi dolara kolik a je bila procena za nanetu stetu plis nato ostetu za ubijene civile koje se mere u milionskim iznosima ( dolarskim ) a koje su trebale da pripadnu porodicama poginulih civila. i na kraju zato su oni 2000 dovedeni na vlast da bi anglosaksonske zlocince ( amere, engleze, australijance) kao i njihove poslusne sluge amnestirali od zlocina, a nasi DOSovci su se prodali za tricavih 10 miliona dolara koje im je na sastanku u budimpesti isplatila madlen olbrajt, koju su srbi spasli za vreme drugog svetskog rata da je hitler ne ubije.... a ona nam je dobro bombama vratila....

posmatrac sa severa

pre 8 godina

Ponovo nam pokazuju da jedan amer ili nemac vrede 100 Srba. Otvori se zemljo i progutaj ovaj saanski zapad.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Zasto su ostali ucesnici u ovoj TUCI u kojoj je jedno lice zadobilo TTP pusteni da pobegnu iz Srbije....kada je to isto ... KRIVICNO DELO...? Zar ucestvovanje u tuci gde je osteceni zadobio TTP ili lisen zivota...vise nije krivicno delo..? Od kada..? Ko ih je abolicirao i Zasto..? Odgovornost...!! Hoce li neko podneti ostavku..?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Košarka

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija