• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

12.11.2015

08:17

MONSTRUM IZ RABROVCA PRIZNAO ZLOČIN: Babu sam ubio i spalio zbog para!

Vesti

MONSTRUM IZ RABROVCA PRIZNAO ZLOČIN: Babu sam ubio i spalio zbog para!

Podeli vest

Miljan Ranković (23) najpre negirao zločin, ali je tokom iscrpnog ispitivanja pukao i priznao da je nožem izbo Miroslavu (69) i zapalio leš. Pre toga verovatno je i otrovao oca

4 puta 
je Miljan nožem ubo babu pre nego što ju je zapalio

Miljan Ranković (23) iz sela Rabrovac kod Mladenovca priznao je u policiji da je u nedelju ubio i zapalio svoju babu Miroslavu Ranković (69) jer nije htela da mu daje više novca! Posle iscrpnog ispitivanja u policiji Miljan je pukao i kazao da je kobne večeri babu četiri puta izbo nožem, a zatim zapalio leš u porodičnoj kući kako bi prikrio zločin!

Da sve bude još gore, postoji velika verovatnoća da je Miljan iz istog razloga pre desetak dana otrovao i sopstvenog oca Zorana Rankovića (50)! Tužilaštvo će verovatno još danas narediti ekshumaciju Zoranovih posmrtnih ostataka, koji je sahranjen na seoskom groblju u Rabrovcu.

Rođaci: Sad nas ništa ne čudi

Rođaci u šoku pričaju o Miljanovom zločinu.
- I kada mu je umro otac i kada mu je baba izgorela, dotrčao bi do naše kuće i zvao mog muža da mu pomogne. Prvo je vikao: "Čiča, tata mi umire!", a u nedelju ujutru: "Čiča, pomaži! Izgore Miroslava!" Sada kada znamo da je ubio Miroslavu, ne bi me začudilo da je ubio i oca - kaže Marina Ranković, strina uhapšenog ubice. 

Klupko monstruoznog zločina počelo je da se odmotava kada su obducenti na spaljenom Miroslavinom lešu pronašli ubode. Miljan je priveden na saslušanje u policiju i tu je priznao da je ubio babu, ali juče se u tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

- Miljan je često koristio marihuanu i zapao je zbog toga u dugove. Za sada nije potvrđeno da je ubio i Zorana, ali postoji sumnja da ga je otrovao - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Miroslava je ubijena u porodičnoj kući Rankovića u noći između subote i nedelje. Ona je živela u jednoj kući na imanju Miroslava Rankovića, dok je Miljan sa ocem Zoranom stanovao u drugoj kući, u istom dvorištu. Nakon Zoranove naprasne smrti Miljan je rekao rođacima da se plaši da bude noću sam u kući, pa je baba prešla da spava kod njega.

- Pretpostavljamo da je u subotu uveče Miljan bio pijan i pod dejstvom narkotika. U jednom trenutku ušao je u babinu sobu i tražio joj novac, ali starica je rekla da nema. Miljan je od besa nasrnuo na nju - kažu u policiji.

Istuširao se da spere krv, ali je napravio ključnu grešku jer nije spalio i svoju majicu, koja je bila krvava
Izvor iz istrage

Izbo ju je kuhinjskim nožem, a onda je uzeo plastičnu flašu u kojoj je bio benzin za motornu testeru.

- Polio je telo svoje babe i posteljinu na krevetu, a onda bacio zapaljenu šibicu i zatvorio vrata sobe - objašnjava naš sagovornik.

Želeći da sakrije dokaze i da sebi obezbedi što bolji alibi, skinuo je sa sebe odeću i ušao u kupatilo da se istušira.

- Istuširao se da spere krv, ali je napravio ključnu grešku jer nije spalio i svoju majicu, koja je bila krvava i koja je na uviđaju pronađena - kažu u policiji.

Upravo ta majica je i bacila sumnju na Miljana. On je bio povređen jer je sa rođacima gasio požar kako ne bi posumnjali da ga je on i izazvao. Čak je i zapomagao i dozivao svoju babu dok je vatra buktala.

Miljan je završio u bolnici zbog opekotina, ali je sve vreme bio pod prismotrom zbog pronađene krvave majice.

- Postoji bojazan i da je 27. oktobra, posle svađe sa ocem oko prodaje imanja, Miljan sipao ocu u piće neki otrov od koga je ovaj ubrzo preminuo - kažu u policiji. 

MONSTRUOZAN ZLOČIN U SELU RABROVAC: Ubio babu, pa zapalio kuću da prikrije zločin!

 

 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija