• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

24.11.2015

22:24

MAJKA TROVALA DETE Beba nađena mrtva na terasi nije ugušena, već je umrla od metadona!

Vesti

MAJKA TROVALA DETE Beba nađena mrtva na terasi nije ugušena, već je umrla od metadona!

Podeli vest

Osmomesečna Anja Mašoa umrla je zbog povećane koncentracije "metadona" u krvi, pokazao je obdukcioni nalaz, koji je stigao u Više tužilaštvo u Beogradu, u kojem se vodi istraga protiv bebine majke Tanje Lakić Mahmuda (37), zbog sumnje da je ubila svoju ćerkicu

U nadležnom tužilaštvu, potvrdili su da im je stigao obdukcioni nalaz, ali su istakli i da se istraga nastavlja, te da su u toku "još neka veštačenja i provere".

Bebina majka Tanja Lakić Mašo je, posle mesec dana boravka u Specijalnoj zatvorskoj bolnici, sada prebačena u ćeliju, sa ostalim pritvorenicama.

- Osumnjičena je, posle hapšenja, bila u stanju nervnog rastrojstva - kažu iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija Ministarstva pravde Srbije. - Zbog teškog akutnog stanja, bila je smeštena na E odeljenju, gde je danonoćno bila pod strogim nadzorom lekara. Međutim, njeno zdravstveno i mentalno stanje se popravilo i nakon psihološke analize, utvrđeno je da sada može da boravi u običnoj ćeliji sa više pritvorenica, pa je odlučeno da iz bolnice bude premeštena.

MAJKA BACILA BEBU U KANTU ZA SMEĆE, pošto je ugušila jastukom!

Tanja, koja se nekoliko godina u Gradskom centru za socijalni rad vodi kao narkomanski zavisnik, i koja iza sebe ima već jedan brak i veliku ćerkicu, ima i druge velike probleme, potvrdili su policiji i njeni prijatelji. Oni su ispričali da je Tanja bila "psihički neuravnotežena" i ogorčena na muža Plasida Mašoa (56), jer je izlazio po kafanama u Svilajncu. Sa mužem se stalno svađala i optuživala ga za preljubu. Nije umela da se kontroliše ni na javnim mestima, pa su scene među njima bile česta pojava u Svilajncu. Zbog svega toga, Tanjina majka je odlučila da je pošalje u Beograd. Tanja je u porodičnom stanu živela sa malom Anjom, a baka je često dolazila, nadgledala ih, i pomagala. Nažalost, poslednji put nije stigla na vreme.

STRAVIČNO OTKRIĆE! Majka bebu od osam meseci ugušila jastukom ili krpom?!

Podsetimo, beživotno telo osmomesečne bebe Anje, u najlon-kesi, pored kante za smeće, pronađeno je 31. septembra, na terasi stana u Južnom bulevaru broj 17, u Beogradu. Mrtvu devojčicu su, na opšte zaprepašćenje, pronašli njena baka i policija, koja je razvalila ulazna vrata i ušla u stan.

ZLOČIN KOJI JE ŠOKIRAO SRBIJU: Majka monstrum u agoniji doziva mrtvu bebu!

Istovremeno, na podu stana, umazana od krvi, isečenih vena, ležala je Tanja. Bila je u potpunom nervnom rastrojstvu, ali je ekipi Hitne pomoći, koja je po pozivu došla u stan, uspela da kaže da je na "metadonu". U tom trenutku, tvrdila je da ne zna gde joj je beba, a potom se "prisetila" i rekla da je Anja kod jedne njene drugarice.

Nažalost, dete je bilo na terasi, umotano u najlon-kesu, potpuno plavo, bez znaka života. Nakon pregleda bebe posumnjalo se da je Anju majka ugušila jastukom. No, telo je poslato na obdukciju, kako bi se utvrdio i stvaran uzrok smrti. Ispostavilo se da je mala Anja otrovana!

- Poznato je da je majka bila dugogodišnji narkoman, a potom zavisna od "metadona" - objašnjavaju stručnjaci:  Ova supstanca može da se pojavi u krvi bebe ukoliko ju je majka dojila. Bebe, u takvim situacijama, i same postaju metadonski zavisnici.

Međutim, kako kažu lekari, ukoliko majka koja uzima metadon prestane da doji dete, kod bebe se javljaju nervoza, neprestani plač i stalna potreba za ovom supstancom:

- Moguće da je sve to jako nerviralo majku, pa je stavljala "metadon" svojoj bebi u hranu. Moguće da je, u stanju nervnog rastrojstva i ljutnje što beba stalno plače, "pukla". Dala je detetu veliku dozu i usmrtila ga. U svakom slučaju, to što je u bebinoj krvi nađen visok nivo "metadona" ukazuje na to da ju je majka stalno drogirala, direktno - hranom ili indirektno - dojenjem. Da li je i koliko majka bila svesna svega što čini sebi i svojoj bebi, to je već drugo pitanje, kojim će morati da se pozabave veštaci psihijatrijske struke.

Tanja Lakić Mahmuda je, dan pošto je u stanu na terasi pronađena njena mrtva beba, uhapšena zbog sumnje da ju je usmrtila. Ona je najpre odvedena na Toksikološko odeljenje Vojnomedicinske bolnice, nakon čega je sprovedena u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Bačvanskoj ulici. S obzirom na to da se nalazila u teškom psihičkom stanju, do sada nije izvođena i saslušavana pred nadležnim tužilaštvom, jer za to nije bila sposobna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija