• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

25.11.2015

13:07

SKANDAL Ukinuta presuda robijašu koji je zadavio ženu u "ljubavnoj sobi" zatvora u Nišu!

Vesti

SKANDAL Ukinuta presuda robijašu koji je zadavio ženu u "ljubavnoj sobi" zatvora u Nišu!

Podeli vest

Apelacioni sud u Nišu usvojio je žalbu Ivana Milovanovića (37) na presudu kojom je osuđen na 30 godina zatvora jer je zadavio bivšu ženu Bojanu Bačević (27) i naložio ponovno suđenje

Milovanovićev branilac je u žalbi tvrdio da njegov zločin ne predstavlja teško, već obično ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna od 15 godina robije, što je Apelacioni sud prihvatio. Istovremeno, odbačena je žalba Višeg tužilaštva, koje je za Milovanovića tražilo 40 godina zatvora.

15 godina zatvora 
bi mogao da dobije Ivan Milovanović za stravično ubistvo

Ivan je 21. avgusta prošle godine u "ljubavnoj sobi" niškog Kazneno-popravnog zavoda zadavio Bojanu, koja mu je došla u posetu. Razlog stravičnog zločina, po njegovom priznanju, bila je Bojanina namera da njihovu osmogodišnju ćerku odvede u inostranstvo.

Viši sud je maja ove godine osudio Ivana na 30 godina zatvora zbog teškog ubistva, pozivajući se na član Krivičnog zakona koji predviđa ovakvu kvalifikaciju ako se radi o ubistvu člana porodice kog je ubica prethodno zlostavljao.

Međutim, Apelacioni sud je našao da nema osnova za ovakvu kvalifikaciju dela jer je između zlostavljanja i ubistva prošao duži vremenski period. Takođe, Milovanovićeva žalba je prihvaćena i zbog nalaza veštaka neuropsihijatra, koji je utvrdio da je delo izvršeno u stanju "bitno smanjene uračunljivosti, zbog uticaja afekta, odnosno izraženog jakog gneva".

Milovanović, koji je u niškom zatvoru izdržavao kaznu od tri godine i deset meseci zbog dilovanja narkotika, u pismu bivšoj supruzi se zakleo u ćerku da je neće ni taći i pozvao je u posetu. Nesrećna žena mu je poverovala i to je platila glavom.

Milovanović je, inače, dva puta osuđivan zbog nasilja nad Bojanom. Poslednja presuda je doneta 20. februara ove godine, šest meseci posle njene smrti. 


 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bubasvaba

pre 5 godina

Gospodo iz apelacionog suda sta jos treba da uradi ova zver da se osudi maksimalnom kaznom ?????. Utrdjeno da je neuracunljiv ili bili sta drugo na psiho bazi kad je u takvom stanju sto ne bije glavom u zid sve dok ne prodj u drugu prostoriju ???? nece jer boli a drugog kad ubija tad uziva i vi sad ukidate presudu i hocete takvog po vama bolesnika da pustite da ubija jos KOLIKO GOSPODO SUDIJE ??????.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija