• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K.

26.11.2015

10:15

NOVA BRUKA PRAVOSUĐA! Svirepi ubica se nagodio: ČUVARU SMRSKAO LOBANJU, dobio 20 godina robije!

Vesti

NOVA BRUKA PRAVOSUĐA! Svirepi ubica se nagodio: ČUVARU SMRSKAO LOBANJU, dobio 20 godina robije!

Podeli vest

Nišlija Jusuf Jašarević (22), koji je u julu tokom pljačke štanglom nasmrt pretukao Dragana Simonovića (53), čuvara firme za zapošljavanje invalidnih lica "Elmont", osuđen je na 20 godina zatvora na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom

 

Sud je kao olakšavajuću okolnost uzeo to što su razbojnici neosuđivani, a svi zajedno imaju 222 krivične prijave

Jusufovi saučesnici Šain Dalipović (19) i Ivan Pašić (18) dobili su po tri godine robije, a u toku je postupak pred sudijom za maloletnike protiv četvrtog razbojnika, 15-godišnjeg E. D.

Stravičan zločin se dogodio 22. jula u dvorištu preduzeća "Elmont". Jusuf je prišao ogradi preduzeća i od Simonovića zatražio cigaretu kako bi mu odvratio pažnju, što je Šain iskoristio da je preskoči. Dragan je primetio razbojnika i metalnom šipkom ga udario u levu podlakticu.

Međutim, Šain mu je oteo šipku i izudarao ga po glavi i leđima. Šipku je zatim uzeo Jusuf, koji je krvnički tukao čuvara, sve dok mu nije smrskao lobanju. Ivan i Šain su pokušavali da ga obuzdaju, upozoravali su ga da će ubiti čuvara, a Jusuf im je odgovorio da mu to i jeste namera. Nesrećni Simonović je preminuo nakon dva dana u bolnici od višestrukog preloma lobanje i teškog nagnječenja mozga.

SUROV NAPAD U NIŠU Razbojnici brutalno pretukli noćnog čuvara!

STRAŠAN KRAJ! Brutalno pretučeni čuvar iz Niša jutros preminuo!

Sud je prilikom odmeravanja kazne uzeo u obzir to što je ubica priznao delo i pokajao se, kao i što su on i njegovi saučesnici "mlađa punoletna lica koja ranije nisu osuđivana". Međutim, iako niko od razbojnika nije osuđivan, sva četvorica imaju debeo dosije u policiji. Protiv maloletnika podnete su 123 krivične prijave zbog krađa, Pašić ih ima 27, Dalipović čak 58, a ubica čuvara 14.

Draganova žena Snežana Simonović smatra da krivci nisu dobili zasluženu kaznu.

- Pošto nema smrtne kazne, jedina pravedna kazna bila bi 40 godina robije za ubicu mog muža. Moj muž nikome nije bio dužan, nikome se nije zamerio, a ubijen je na najsuroviji način. Mučio se za platu od 20.000 dinara i poginuo zbog nekoliko kalema bakarne žice koje je hteo da sačuva. Ljudi koji zbog toga mogu da ubiju ne zaslužuju milost - istakla je Snežana. 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bubasvaba

pre 8 godina

Bravo za tuzilastvo i pravosudje stite drzavu od postenih a nagradjuju olose to je pravo PRAVO U ANBIS I OVAKVI PRIMAJU PLATU OD DRZAVE PO 1000EVRICA ???? ZASTO ????

ahil

pre 8 godina

Srbija banana država !!!!! Sa ovakvim pravosuđem ,kriminalci nam i nisu potrebni.

tamnicar

pre 8 godina

demokratija na delu. neko bi rekao eee znas li ti koliko je 20 godina robije. sa dobrim vladanjem izadjes za 10/12 godina. a onaj iz zemlje nikad vise nece sunca ugledati. kuda ide ovo drustvo?

branka

pre 8 godina

nesto tu smrdi, al opasno! ovi sto su ga napali koliko vidim, zasticeni ko beli medvedi. koje su nacionalnosti? neka ,,ugrozena ,, nacionalne manjine, koju ni kontrola u gradskom nikada ne pita za kartu, koji kradu do odredjene vrednosti stvari za koju nema gonjanje po sluzbenoj duznosti vec po privatnoj tuzbi, a to znamo kako ide, tuzba za NN lice, koji struju kradu, i gde su redovi za primanje decjeg dodatka u nedogled,...

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija