• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.12.2015

13:08

SLUČAJ KOSMAJAC! Vraćena optužnica na doradu!

Vesti

SLUČAJ KOSMAJAC! Vraćena optužnica na doradu!

Podeli vest

Optužnica podignuta protiv Dragoslava Kosmajca i još dve osobe vraćena je Višem javnom tužilaštvu radi dopune istrage, saopštio je danas Viši sud u Beogradu

U saopštenju se navodi da je krivično-vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu 10. novembra donelo naredbu da Više javno tužilaštvo u roku od tri dana od dana prijema naredbe suda, donese naredbu o dopuni istrage da bi se ispitala osnovanost optužnice podignute protiv okrivljenih Draga Milidraga, Dragoslava Kosmajca i Milana Rapaića.   

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) prenela je početkom oktobra da je Kosmajac optužen da je na nezakonit način postao vlasnik parcele od oko 7,5 ari, čime je oštetio državu za oko 95.000 evra, odnosno da je počinio krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekavanjem.

Dragi Milidrag i geometar Republičkog geodestkog zavoda Milan Rapaić terete se za zloupotrebu službenog položaja.

Prema optužnici, Kosmajac se septembra 2010. godine sastao sa Milidragom, zaposlenim u privatnoj firmi koja je imala ugovor sa Republičkim geodetskim zavodom, a koji je bio angažovan da izradi katastar nepokretnosti za opštinu Zvezdara gde Kosmajac živi.

Kako tvrdi tužilaštvo, Kosmajac je podstrekavao Milidraga da mu omogući da se u katastar upiše kao jedini vlasnik parcele. Sastanku je prisustvovao i geometar Milan Rapaić koji je posredovao da se Milidrag i Kosmajac upoznaju.

Komisija Republičkog geodetskog zavoda je posle tog sastanka donela odluku o upisu. Milidrag je zatim izbrisao ostale suvlasnike parcele i upisao Kosmajca kao jedinog korisnika 763 kvadratna metra zemljišta.

Kosmajac je široj javnosti postao poznat kada ga je premijer Aleksandar Vučić na konferenciji za medije u junu 2014. godine nazvao najvećim narko-dilerom u Srbiji.

Vučić je tada rekao da je najveći narko diler u Srbiji "čovek poznat kao Kosmajac", čije ime niko, osim njega, ne sme ni da spomene.

- Svi se plaše i svi ćute o tome da ljudi iz policije i drugih službi imaju kontakte sa njim. Tražio sam da udare na Kosmajca, ali to do danas nije uradjeno - rekao je tada Vučić.

Kosmajac je nakon premijerovog obraćanja napustio Srbiju, zbog čega je za njim raspisana poterca.

Uhapšen je u novembru prošle godine u svoj kući. U pritvoru je proveo tri meseca, a izašao je pošto je platio jemstvo 200.000 evra.

On je bio uhapšen zbog sumnje je počinio pet krivičnih dela, od podstrekivanja na izvršenje krivičnih dela do poreske utaje, ali ne i zbog dilovanja narkoticima.

Ministar policije Nebojša Stefanović je u novembru 2014. godine kazao da je bilo komplikovano ući u sve finansijske tokove i naglasio da su prvi korak u otkrivanju kriminalaca bile finansijske istrage.

- Kao što se sećate i kod drugih kriminalaca u istoriji, prvi korak u njihovom hapšenju bile su finansijske istrage koje su otkrivale nedostatke u poreskim izveštajima i poreklu imovine, tako je bilo i kada je FBI hapsio Al Kaponea - rekao je Stefanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragand

pre 8 godina

Bas se pitam zasto EU tvrdi da je nase pravosudje katastrofalno. pa sta radi mladjani ministar pravde, mozda sprema doktorat.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija