• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

08.12.2015

18:47

MAFIJAŠ U KRIZI: Čume u zatvoru napisao 2.055 pisama, moli za slobodu!

Vesti

MAFIJAŠ U KRIZI: Čume u zatvoru napisao 2.055 pisama, moli za slobodu!

Podeli vest

Ljubiša Buha pripremio tri prepune kutije pisama i poslao ih na adrese brojnih državnih institucija * Čume traži od nadležnih da mu se hitno ukine pritvor

Ljubiša Buha Čume prekinuo je osamnaestodnevni štrajk glađu u "elitnom" odeljenju Centralnog zatvora zvanom Hajat, pa je seo i napisao tačno 2.055 pisama! Koverte je adresirao na brojne državne institucije i organizacije, tražeći da ga što pre puste na slobodu!

Čume je do detalja obrazložio kako je "nezakonito završio u pritvoru nakon što je izdržao jednogodišnju zatvorsku kaznu zbog napada na obezbeđenje svoje još uvek zakonite supruge Ivane Tulović".

Pustio bradu

Buha je dosta smršao. Dobio je i neku infekciju, a i šećer mu je skočio. Zato je i prekinuo štrajk glađu
Izvor blizak Čumetu

Kako saznajemo od odlično obaveštenog izvora bliskog Čumetu, zatvorski stražari iz CZ-a su nedavno odneli tri velike kutije pune pisama iz Ljubišine ćelije.

- Pisma su namenjena policijskim i sudskim organima, ali i brojim funkcionerima za koje Buha veruje da mu mogu pomoći. Po svaku cenu želi da se domogne slobode i napusti pritvor, u kom se nalazi od 5. novembra - kazao je naš izvor.

Čume je, podsetimo, izdržavao jednogodišnju zatvorsku kaznu u zatvoru "Nova skela", a potom je prebačen u beogradski CZ zbog novih optužbi - falsifikovanje dokumenata za ukradeni "ferari" koji je ranije poklonio supruzi, pretnje, ugrožavanje sigurnosti i prikrivanje dokaza.

Počinje suđenje za "ferari"

Suđenje Ljubiši Buhi Čumetu zbog falsifikovanja dokumenata za "ferari" koji je ranije poklonio supruzi, kao i zbog pretnji, ugrožavanja sigurnosti i prikrivanja dokaza trebalo bi da počne u četvrtak u Trećem osnovnom sudu u Beogradu. Čumetov advokat Zdravko Đukanović kaže da će odmah tražiti ukidanje pritvora za svog klijenta.
- Buhi je pritvor određen do 13. decembra i tražiću da bude ukinut jer su dela za koja je optužen, da tako kažem, bagatelna, a optužnica je konstruisana bez jednog jedinog dokaza, samo na osnovu Ivanine izjave - kaže Đukanović.

- Ljubiša je uveren da iza ovih novih optužbi stoji njegova supruga jer je odbio da joj isplati milion evra, koliko je ona navodno od njega tražila. Zbog toga ga je i prijavila za "ferari". On je uzvratio i podneo 13 krivičnih prijava protiv Ivane, između ostalog i za iznudu i obijanje kućnog sefa - kaže naš sagovornik.

Buha je u pritvoru štrajkovao glađu, ali je prekinuo na savet lekara, koji su ga upozorili da bi mogao trajno da naruši zdravlje.
- Dosta je smršao. Dobio je i neku infekciju, a i šećer mu je skočio. Zato je i prekinuo štrajk - tvrdi naš sagovornik. Čume je, kaže on, iza rešetaka promenio i imidž, pa se malo zapustio i pustio bradu.

Posećuje ga ćerka

U poslednjih mesec dana Buha je dva puta video ćerku Anđeliju, koju ima iz braka sa Ivanom, i za koju je izuzetno vezan.
Prilikom prve posete, u zatvoru u Bačvanskoj ulici u Beogradu, malu Anđeliju je dovela Ivana, ali je susret zaraćenih supružnika protekao mirno i bez grubih reči.
Ipak, prošle nedelje Ivana je samo uvela Anđeliju u sobu za posete, a onda se okrenula i otišla do kapije da sačeka ćerku, ne želeći da vidi supruga. 

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Luka Albijanic

pre 6 godina

Treba dati sansu svakome ko se popravio ...

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija