• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.12.2015

20:00

ŠIPTARI LEGALIZOVALI LOV NA SRBE! Nijedan terorista sa KiM nije odgovarao za brutalne zločine

Vesti

ŠIPTARI LEGALIZOVALI LOV NA SRBE! Nijedan terorista sa KiM nije odgovarao za brutalne zločine

Podeli vest

Samo ove godine na Kosovu i Metohiji dogodilo se najmanje deset većih napada albanskih ekstremista na preostale Srbe!

Svi oni su imali obeležja terorizma, ali nijedan jedini slučaj nije rasvetljen, a čak niko od osumnjičenih nije priveden ni na informativni razgovor!

Nerešeni napadi
Od početka 2015. na Kosovu i Metohiji se desilo deset većih napada na Srbe i niko za to nije ni priveden

Šiptarski teroristi bacali su bombe, tukli Srbe, kamenovali srpske kuće, palili automobile, a kosovska policija i međunarodne snage su to sa strane samo posmatrale.

Tačka ključanja

Lider SDP Oliver Ivanović traži od međunarodne zajednice da izvrši snažan pritisak na kosovsku vladu kako bi zaštitila Srbe na KiM.

POČELO JE! Šiptari traže proterivanje Igumana Save Janjića sa Kosova i Metohije!

- Ako ne pritisnu zvaničnu Prištinu, njihova "zabrinutost i žaljenje" nakon terorističkih akata neće imati nikakvog efekta. Diplomatski rečnik koji oni koriste ekstremisti ne razumeju. A Albanci do sada nisu nijednom uspeli da sami reše nijednu kritičnu situaciju - upozorava Ivanović.

Reuters

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović tvrdi da je vreme da Albanci konačno preuzmu odgovornost za bezbednost Srba.

Nerasvetljeni napadi u 2015.

* 13. aprila bačena bomba na policijsku stanicu u opštini Zubin Potok
* 17. maja obijene dve povratničke kuće i Dom za smeštaj povratnika u selu Biča kod Kline
* 11. juna pucano na prostorije portala "Kossev" u severnom delu Kosovske Mitrovice
* 28. avgusta Albanci gađali kamenjem i crvenom farbom raseljene Srbe koji su došli u manastir Uspenje Presvete Bogorodice na obeležavanje Velike Gospojine u Đakovici
* 12. oktobra albanski navijači sa 30 automobila upali u Laplje Selo, vukli, udarali, pljuvali i psovali prolaznike, sve vreme uzvikujući "Ubij Srbina"
* 24. oktobra u selu Gornje Kusce grupa albanskih mladića pretukla četvoricu srpskih dečaka
* 25. oktobra kod Peći kamenovan autobus sa Srbima tokom obilaska pravoslavne Crkve Svetog Jovana
* 19. novembra u Klini peti put kamenovana kuća povratničke porodice Mazić, napravljena velika materijalna šteta
* 24. novembra novinarki portala "Kossev" Nevenki Medić zapaljen auto
* 7. decembra srušili spomenik žrtvama NATO, zapalili automobil i pucali na srpske kuće u Goraždevcu, istog dana uveče rafalna paljba na srpsku prodavnicu kod Istoka

- Mnogi radikalni elementi žele da podignu temperaturu do tačke ključanja. Slušali smo mnogo deklarativnih obećanja, ali rezultata nema i to je gorko iskustvo koje vučemo iz prošlosti. Zato s pažnjom pratimo sve jer nam se čini da se ovo zahuktava - navodi Stojanović, dodajući da deo onih koji mrze Srbe koristi politički momenat da dođe do vredne srpske imovine.

Nema mira za Srbe

Bivši general srpske policije Goran Radosavljević Guri smatra da na Kosovu dugo neće biti mira za Srbe i da je to deo "plana Prištine".

ŠIPTARI IZBOLI SRPSKOG MLADIĆA: Nožem mu rasporili stomak!

- Zapad ne želi da se zameri Albancima, a sve dok su oni tako "uvezani", Srbi neće biti bezbedni. Već 15 godina se dešavaju napadi i incidenti, bojim se da će se to nastaviti. Albancima nije više cilj da ubijaju, već da stalnim napadima stvore atmosferu straha, koja će naterati Srbe da "sami" odu s Kosova - zaključuje Radosavljević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 8 godina

Znači to su ti "NEKI" koji hoće čisto etničko Kosovo i Metohiju? I kako će sad "međunarodna zajednica" da reaguje? Da im se izvini - što još nije etički očišćeno? Srbija bi sada trebalo oštro da reaguje u UN jer je još uvek na snazi Rezolucija br.1244 UN-a, a ne da se impotentnoj EU i Briselu obraća kojoj upravlja šiptarski lobi.

CICA DRAZA

pre 8 godina

DOCICE I NASIH PET MINUTA j... ce mo im none u p... samo polako

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija