• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

10.12.2015

20:39

ČUME REŠIO DA UNIŠTI IVANU: Moja žena je umešana u atentat na advokata Zreleca!

Vesti

ČUME REŠIO DA UNIŠTI IVANU: Moja žena je umešana u atentat na advokata Zreleca!

Podeli vest

U Trećem osnovnom sudu u Beogradu počelo je suđenje nekadašnjem svedoku saradniku Ljubiši Buhi Čumetu (51) za četiri krivična dela, ali se na suđenju govorilo najmanje o tim delima, a više o porodičnim razmiricama između Buhe i njegove supruge Ivane Tulović i njihovim međusobnim sumnjama

Buha, bivši svedok saradnik u procesima protiv "Zemunskog klana" i za ubistvo premijera Zorana Ðinđića, sada se nalazi u pritvoru i optužen je zbog sumnje da je supruzi, koja ga je i prijavila policiji, poklonio ukradeni "ferari spajder" sa "prekucanim" brojevima na šasiji, vredan oko 150.000 evra, a da mu je u tome pomogao vlasnik auto-servisa "Vest" iz Surčina Stevan Petošević.

Buha se takođe i za ugrožavanje sigurnosti supruge i pripadnika policije koji je u njenom obezbeđenju Milana Ljubenovića, kao i da je ometao istragu prikrivanjem dokaza i uticajem na svedoke.

Mediji koji su pratili današnje suđenje preneli su da je Buha rekao je da sumnja da je nedavni napad vatrenim oružjem na advokata Vladimira Zreleca, koji je jedan od njegovih branilaca, pokušan jer je dva dana pre toga vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova poslao dopis o saznanju da Ivana Buha nema pravo na obezbeđenje.

Darko Cvetanović


- Dva dana pre nego što su pucali na Zreleca došao je sav srećan kod mene u zatvor i rekao ''Ljubiša, razvalili smo ih''. Rekao mi je da ima velikih problema. Posle smo videli šta se desilo. Upucan je nekoliko ulica dalje od mesta gde živi Ivana Tulović na Vračaru - ispričao je Buha.

Prethodno su Tulovićeva i Ljubenović tražili da se isključi javnost sa suđenja zbog, kako su naveli, "lične sramote koja će biti izneta na suđenju", što je sudija Siniša Babić odbio, jer taj proces nije u domenu porodičnog prava.

Buha je suprugu optužio da je u ljubavnoj vezi sa Ljubenovićem i požalio se sudiji da je "jedini u sudskoj praksi kome je za dela za koja se plaća oportunitet određen pritvor posle zatvorske kazne koju je odležao".

- Navodno sam ugrozio sigurnost čoveka koji je završio sve moguće obuke u MUP-u i koji je to prijavio posle sedam meseci. Jedino se uzdam da ćete mi pošteno suditi i u skladu sa zakonom - rekao je Buha.
 

Tanjug

Govoreći o optužnici, Buha je rekao da ju je razumeo tekstualno, ali da smisao optužnice razume samo tužilac jer je, kako je naveo, iskonstruisana od strane "na žalost, još uvek zakonite supruge".

On je odbacio krivicu za dela za koja se tereti i više puta ponovio da je "privatno uhapšen".

Takođe je podneo sudu obimnu dokumentaciju telefonskih listinga i mejlova Ivane Tulović koji, prema njegovim rečima, dokazuju da ga je varala i kada nisu bili u svađi.

Ivana Tulović je pred sudom navela da Buha i od ovog suđenja pravi cirkus, te da ne želi da se medijski "razvlači", jer je medijski "linčovana".

Buhini advokati predložili su da se na suđenju sasluša dvadesetak svedoka, uključujući i pevacicu Miru Škorić koja je podnela krivičnu prijavu protiv Ivane Tulović zbog iznude 20.000 evra.

Buha je prema optužnici, kupio kradenog "ferarija" od nepoznatog prodavca za 25.000 i tražio od Petoševića da zameni švajcarske tablice za sirijske i prekuca broj motora i šasije. 

Takođe i da je iz zatvora supruzi upućivao pretnje tražeći od nje da povuče iskaz kojim ga optužuje.

Zoran Sinko

Na teret mu se stavlja pet krivičnih dela: falsifikovanje, prikrivanje, ugrožavanje sigurnosti i sprečavanje i ometanje dokazivanja, a tužilaštvo je predložilo sudu da Buhu osudi na šest i po godina zatvora.

Petošević se tereti za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava.

Buha je početkom novembra odslužio kaznu od godinu dana zatvora na koju je osuđen u skladu nagodbomn sa tužilaštvom, pošto je priznao da je 3. oktobra 2014. pretio dvojici članova obezbeđenja svoje supruge, kao i da je 8. novembra nakon svađe sa suprugom napao istu dvojicu članova njenog obezbeđenja.

Međutim zbog nove optužnice, iz zatovra u Padinskoj skeli 1. novembra je prebačen u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.

Informer



Njegova još zakonita supruga je letos održala konferenciju za novinare na kojoj ga je optužila za niz krivičnih dela, među kojima i za umešanost u više ubistava. 

Buha je bio svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv "Zemunskog klana" kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

PROČITAJTE JOŠ

(FOTO) IZREŠETANI ADVOKAT ZAĆUTAO! Vladimir Zrelec odbio da odgovori na pitanja inspektora

IVANA O RAZVODU SA ČUMETOM: Neće čovek na lep način, hoće da se ciganišemo po sudovima!

IVANA BUHA BILA META?! Plaćene ubice planirale likvidaciju Čumetove žene

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija