• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.12.2015

20:43

PREINAČILI PRESUDU: Jovanoviću smanjena kazna za nesreću na Adi Huji!

Vesti

PREINAČILI PRESUDU: Jovanoviću smanjena kazna za nesreću na Adi Huji!

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za godinu dana kaznu zatvora Dušanu Jovanoviću i pravosnažno ga osudio na sedam godina zatvora jer je u novembru 2014. godine izazvao nesreću na Adi Huji u kojoj je poginulo troje njegovih prijatelja

Tom odlukom Jovanoviću je smanjena kazna od osam godina zatvora na koju ga je osudio Viši sud u Beogradu i istovremeno mu je potvrđena mera zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od dve godine.

U toj nesreći koja se dogodila 22. novembra prošle godine poginuli su Nemanja Antić (18), Anastasija Stajić (16) i Miloš Janković (20), povređeni su Milica Jokić (18) i sin Olje Bećković - Luka Višnjić (18), dok je Jovanović ostao nepovređen.

PRESUDA ZA ADU HUJU: Dušan Jovanović dobio 8 godina robije!

Jovanovć je vozeći brzinom većom od 110 kilometara na sat ka jednom restoranu u tom kraju grada , u ranim jutarnjim časovima sleteo sa šetališta na Adi Huji pravo u Dunav.

Nastradali Janković je bio u prtljažniku automobila pošto za njega napred nije bilo mesta.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda navodi se da je prvostepeni sud nije u dovoljnoj meri cenio utvrđene olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, pored ostalig i da je u vreme nesreće Jovanović bio mlađi punoletnik.

Apelacion sud podseća da je u pitanju krvično delo situacionog karaktera , kao i da su učesnici ove nesreće bili izuzetno dobri drugovi i da su i sami prihvatili vožnju od jednog do drugog ugostiteljskog objekta sa okrivljenim, sa nedvosmislenim saznanjem u kom se stanju nalazi.

BIRAM ŽIVOT Potresna ispovest preživele iz BMW-a smrti! (VIDEO)

Takođe su mu sugerisali način na koji će da se prevezu zbog većeg broja putnika nego što može da stane u vozilo i nisu se pridružili krivičnom gonjenju Jovanovića.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogoljub

pre 8 godina

A koliko će dobiti Drobnjak iz putova Srbije. Koliko će dobiti oni koji godinama dozvoljavaju, da imaju stazu smrti u prestonici. Koliko će dobiti saobraćajna policija, koja dozvoljava korišćenje te staze smrti do te kafančine. Vozač će robijati, a i živeti s tim da je izgubio prijatelje. A ovi drugi spomenuti? Imaju li oni decu? Svakome po zasluzi, bože ako te ima?

bubasvaba

pre 8 godina

Cudo nije oslobadjajuca presuda ??? nije se dovoljno ucipio pa samo manje jedna godina i kakva olaksavajuce okolnosti sad u ovoj situaciji???. I kad se desi nesto slicno onda je kriv ko????? policija ili sudstvo sto ne postuje zakon i po kom zakonu je odredjena ova kazna za toliko nastradalih i pijanog za volanom .

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija