• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2016

10:35

EPILOG DOČEKA ŠIROM SRBIJE: Jedno ubistvo, 22 osobe povređene u tučama, 36 prekršaja

Vesti

EPILOG DOČEKA ŠIROM SRBIJE: Jedno ubistvo, 22 osobe povređene u tučama, 36 prekršaja

Podeli vest

Policijski savetnik Miroljub Kolarić iz Uprave policije MUP-a rekao je da su tokom proslave Nove godine u Srbiji registrovana 36 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, da se u Bajmoku dogodilo ubistvo, dok su 22 osobe zadobile lakše telesne povrede

 

Kolarić je Tanjugu rekao da je u Bajmoku ispred jednog ugostiteljskog objekta, nakon rasprave, jedna osoba ispalila projektil i pogodila drugu osobu koja je nakon ukazane lekarske pomoći podlegla povredama.

- Tužilac je to kvalifikovao kao ubistvo, policija zna indentitet izvršioca i trenutno se sprovode opsežne mere da se on pronađe i procesuira - rekao je Kolarić. 

On je ipak ocenio da je tokom novogodišnje noći bio očuvan stabilan javni red i mir i da nije bilo "bezbednosno interesantnih događaja koji su mogli da ugroze bezbednost građana i njihove imovine u većem obimu".

CRNA NOĆ U BAJMOKU Ubistvo pištoljem ispred restorana

Prema njegovim rečima, doček na otvorenom prostoru na područiju Srbije bio je organizovan u 34 mesta gde je bilo prisutno oko 60.000 posetilaca, a najbrojnije je bilo ispred Skupštine Srbije u Beogradu i u Novom Sadu gde se okupilo oko 12.000 ljudi.

Što se tiče prekršaja javnog reda i mira registrovano je ukupno oko 36 prekršaja, a tom prilikom su 22 osobe zadobile lakše telesne povrede, istakao je Kolarić dodajući da se uglavnom radi o tučama.

- Policijski službenici su doveli više lica u službene prostorije upravo radi preduzimanja daljih mera iz nadležnosti ministarstva vezano za izvršenje prekršaja - rekao je Kolarić dodajući da je evidentirano i 10 događaja koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično delo, a u većini slučajeva radi se o imovinskim deliktima.

BILANS NOVOGODIŠNJE NOĆI U BEOGRADU: Dva teška udesa, tri ubadanja nožem

Prema njegovim rečima, sinoć oko 21 čas u Beogradu ukazana je lekarska pomoć osobi zbog teških telesnih povreda nanetih oštrim predmetom, ali se ne zna gde je i na koji način ta osoba povređena jer nije bila komunikativna.

On je istakao i da je na području grada Smedereva evidentirana neovlašćena upotreba vatrenog oružja, da je tom prilikom naneta manja materijalna šteta na stambenom objektu, ali da taj događaj nije imao posledice po zdravlje i život građana.

- I pored više upućenih apela od strane ministarstva koja se odnosila na prevenciju upotrebe pirotehničkih sredstava od nestručnog rukovanja i upotrebe 25 osoba je zadobilo povrede - 10 punoletnih i 15 dece i maloletnih osoba - rekao je Kolarić dodajući da je 14 osoba zadobilo lake telesne povrede, pet lica teže, a za šest još nema kvalifikacije stepena povrede.

Prema njegovim rečima, tako je u Novom Sadu došlo do požara na jednom vozilu, ali požar je ugašen i nema povređenih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija