• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.01.2016

19:09

(FOTO) POTRESNA ISPOVEST RATNOG VETERANA SA KIM: Zlotvor mi je silovao majku i pobegao u Beograd!

Vesti

(FOTO) POTRESNA ISPOVEST RATNOG VETERANA SA KIM: Zlotvor mi je silovao majku i pobegao u Beograd!

Podeli vest

Taj zlotvor Vladimir Savić (30) zverski se iživljavao nad mojom majkom 2012. u njenoj kući kod Peći. Osuđen je, ali umesto da u novembru ode u zatvor - pobegao je u Beograd, priča Milan Jašović

Komšija Vladimir Savić (30) iz Belog Polja kod Peći silovao mi je majku Veliku (83) pre tri godine, u našoj porodičnoj kući na Kosmetu. Dva sata se zverski iživljavao nad njom... Od šoka, stresa i tuge, mučenica je kasnije umrla... Sud u Prištini pravosnažno ga je osudio na samo godinu dana zatvora, ali krajem novembra, kad je trebalo da ode na izdržavanje kazne, pobegao je u Beograd. Sad slobodno šeta gradom i pitanje je dana kad će opet nekog silovati - priča ogorčeni Milan Jašović, inače potpukovnik Vojske Srbije u penziji i ratni veteran.

Molila ga da je pusti

Milan kaže da je njegova majka silovana u noći između 20. i 21. avgusta 2012.

- Taj zlotvor je preko terase upao u kuću moje majke. Ona ga je, mučenica, molila da je ostavi na miru, rekla mu je i da je bolesna i da ima rak na genitalijama ne bi li ga odvratila, ali Vladimira ništa nije moglo da urazumi. Zapušio joj je usta i silovao je - priča Milan.

Public

Kad je nesrećna Velika prijavila silovanje, kaže on, usledio je strašan pritisak da se sve zataška.

- Vladimirov otac je lokalni politički moćnik u toj srpskoj enklavi i činio je sve što je mogao da njegov sin ne odgovara za zločin. Da nije bilo pomoći Eparhije raško-prizrenske, koja je insistirala da se zločinac privede pravdi, ne bi ni došlo do suđenja. Povrede koje je zadobila moja majka i DNK koji je pronađen na mestu napada nedvosmisleno su dokazali da ju je silovao Vladimir Savić, koji je tada imao 27 godina. Reč je o ozbiljno poremećenom čoveku, koji sad slobodno šeta po Beogradu, a niko ne reaguje - tvrdi naš sagovornik.

Public

Milan ističe da je Velika u danima posle silovanja potonula u duboku depresiju i tugu.

- Moja majka je bila stara, ali nije bila bolesna, do te noći. Onda se zauvek promenila... Išla je od lekara do lekara i na kraju je umrla nepune dve godine kasnije. Pred smrt mi je rekla da ne želi osvetu i zlo tom mladiću, ali da bi svakako trebalo da bude u zatvoru da ne bi to uradio još nekoj ženi - navodi sin nesrećne Velike.

Šok u policiji

Posebno ga je, kaže, pogodio i razgovor sa inspektorkom u sedištu beogradske policije kad je došao da prijavi da je Vladimir pobegao u Beograd.

- Sačekala me je u hodniku i, kad sam joj kazao da je osuđeni manijak na ulici, rekla mi je: "Mi ga nećemo tražiti. Ako ga slučajno legitimišemo, uhapsićemo ga." Ostao sam u šoku. Samo sam joj rekao: "Ako je silovao jednom, silovaće opet, ili će učiniti neko još veće zlo, pa ćete se setiti šta sam vam prijavio" - kaže Milan. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
milan c

pre 8 godina

Imenjace,druze moj,ja kao belopoljac i kao covek se gnusam sta je taj monstrum uradio.Drzi se druze,budi jak i teraj to do kraja.Oteraj djubre tamo gde mu je i mesto.

Milan

pre 8 godina

Svaka čast na javnoj osudi počinioca nezapamćenog zločina. Znamo da je stav većine belopoljaca po pitanju zločina sličan tvome, a opet ne smeju da javno osude zločin, znajući da su, monstrum koji je mogao da počini ovakav zločin i njegovi, koji ne samo da nisu osudili zločin već ga i podržavaju, spremni na sve. Uostalom, na mali segment njihovog terora nad belopoljcima ukazuje i Eparhija raško-prizrenska na svom sajtu, u saopštenju od 13.9.2012. Tvoja osuda zločina, u ovim okolnostima, još više dobija na značaju i ukazuje na veličinu čoveka kao što si ti!

samostalni car

pre 8 godina

odma kastracija i plus 20 godina zatvora!!!!!!!\n

UFOLOG

pre 8 godina

A gde je naša policija. Gde je naša pravna država na koju se toliko pozivamo. Ovo je bruka. Naš čovek uradi takvo zlo još na Kosovu. Šiptari a i Euleks jedva čekaju da se nešto dogodi među našim narodom tamo pa da imaju više argumenata za svoju stvar.

sin

pre 8 godina

husnija i ovi sto su dali pozitivni lajk STA STE HTELI SA OVIM DA KAZETE???????

Darko

pre 8 godina

hteli smo da kažemo, da kada je već država zakazala, on kao sin ne sme da zakaze.jel razumeš sad?

Milan

pre 8 godina

"Sine"!!! Po kom osnovu ti sebe i predstavi kao "sina"? Koji su ti bili motivi, da sročiš takvo pitanje da mnogi pomisle da si stvarno sin? Postaviš pitanje, a posle nekog odgovora izgubiš se, nemaš nikakvog komentara na odgovor! Ko si zapravo ti, da li imaš neko ime, da li si bar sebi svoj?

Milan

pre 8 godina

Nisam znao za ove komentare. Ti Husnija, slučajno ili namerno imaš talenta za timski rad. Daš svoj komentar, neki "sin" ti postavi pitanje, a prevodilac sa srpskog na srpski objasni šta si ti zapravo hteo da kažeš. Čudno da ni "sina" ni tebe posle toga nigde više nema! Posle vas nema više nikakvog komentara, od bilo kog drugog, koji bi se odnosio na sam zločin, što je možda vaš najveći uspeh. Tvoj komentar nameće pitanje: Sin ili zločinac, a ovde, potpuno si u pravu, samo jedan može biti nečovek. Ko je po nama taj, to je stvar našeg ličnog izbora, što nešto govori i o nama samima!

Bratanac Pecanac

pre 8 godina

Ja znam da osim Milana ima sinove Zorana i Dragana al njihove komentare ne vidim.Sto se ovog zlocinca tice cela familija treba da se angazuje da se sto pre pronadje i policija sa poternicom i da se podhitno strpa u zatvor na malo duze prevaspitavanje dak ne ucini jos neko zlodelo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija