• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2016

16:23

SKANDAL NA KIM! Obijena crkva Sv. Dimitrija u Sušici!

Vesti

SKANDAL NA KIM! Obijena crkva Sv. Dimitrija u Sušici!

Podeli vest

Nepoznati počinioci obili su crkvu Svetog Dimitrija u Sušici i odneli kutiju sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu

Član crkvenog odbora Nenad Krstić je danas oko 13 časova primetio da je prozor crkve Sv. Dimitrija polomljen i da je odneta kutija sa novcem u kojoj se prikuplja prilog za crkvu. Istice da nije poznato koliko je novca odneto, ali je pričinjena materijalna šteta.

Eparhija raško-prizrenska je slucaj prijavila policiji.

- Policija je nakon prijave sveštenika izvršila uviđaj. Ustanovili smo da su provalnici ušli kroz prozor i odneli kutiju sa novcem u kojoj je, porema proceni sveštenika, bilo oko 50 evra. Istraga je u toku - kazao je za RTV KiM iz Čaglavice komandir Policijske stanice u Gracanici Bratislav Trajković.

Crkva Svetog Dimitrija u Sušici je od prošle godine drugi put na meti pljackaša. Prvi put je opljačkana 13. februara prošle godine.

Predstavnici crkvenog odbora kažu da je tom prilikom bilo i krvi po crkvi, da je i tad Policija izvršila uviđaj, ali da nema podataka šta se tačno dogodilo.

Komandir Policijske stanice u Gracanici Bratislav Trajkovic kaže da predstavnici crkvenog odbora nisu ni tražili povratne informacije kada je taj slučaj u pitanju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija