• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer.rs

13.01.2016

13:31

KRALJEVO: Eksplodirala plinska boca i raznela kuću!

Vesti

KRALJEVO: Eksplodirala plinska boca i raznela kuću!

Podeli vest

Eksplozija plinske boce raznela je u utorak kuću porodice Ristović iz Vrbe kod Kraljeva. Vlasnik kuće zadobio je opekotine i nalazi se u kraljevačkoj bolnici

Dva člana porodice zadobila su lakše povrede od kuhinjskih delova koji su padali nakon detonacije, javlja "Blic".

Od siline detonacije nakon eksplozije plinske boce, zapremine oko 30 litara, pola kuće je potpuno razneto, a neverovatna sreća spasila je domaćina Iliju, koji je zagazio u devetu deceniju života, da ostane živ.

On je zadobio opekotine trećeg stepena po glavi, telu, šakama i trenutno se nalazi na hirurškom odeljenju Opšte bolnice u Kraljevu.

- Ja sam bio u komšiluku kada se odjeknula eksplozija. Mislim da je cela Vrba čula kako je puklo. Dotrčao sam odmah kući i video dedu kako stoji na sredini sobe, koja nema zidove i gasi vatru sa kose i brade. Neverovatno je da je uspeo da ostane živ - priča unuk Ivan Ristović..

On je rekao da je u ponedeljak uveče otišao sa dedom da zamene staru plinsku bocu napunjenom. Kada su se vratili u Vrbu, deda Ilija je bocu postavio u kuhinju u nije je uljučivao do sledećeg jutra.

- Onog trenutka kada je hteo da je uključi boca je eksplodirala. Blokovi od kuće su odleteli na kraj dvorišta. Moji roditelji i ja smo živeli na spratu. Sada ne smemo da se popnemo jer se plašimo da će se kuća srušiti. U prizemlju su živeli stric, strina i deda. Sada su praktično tri porodice ostale bez krova nad glavom - kaže Ivan.

Ristovići spavaju kod rođaka ili komšija, a s obzirom da je jedina stalna primanja imao deda Ilija, njegova penzija ne može da pokrije renoviranje kuće. Porodica moli ljude dobre volje da im pomognu ako su u mogućnosti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija