• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.01.2016

08:35

JOCA AMSTERDAM TUŽI DRŽAVU?! Traži odštetu od 60 MILIONA DINARA!

Vesti

JOCA AMSTERDAM TUŽI DRŽAVU?! Traži odštetu od 60 MILIONA DINARA!

Podeli vest

Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, tužio je državu zbog nezakonitog boravka u pritvoru u slučaju "Pukanić" i na ime odštete zahteva 60 miliona dinara, piše danas list Politika


Jocić je oslobodjen u aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu krivice za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franjića u Zagrebu 23. oktobra 2008.

Prema pisanju lista Politika, Jocić je tužbu podneo zbog "nezakonitog pritvaranja, kršenja pretpostavke nevinosti u izjavama državnih organa i iz drugih razloga koji su posledica njegovog hapšenja". 

Tužbu su u Jocićevo ime podneli advokati iz kancelarije Tomanović. Tužba je prvo podneta Ministarstvu pravde radi eventualnog poravnanja. Odšteta bi trebalo da bude isplaćena iz državnog budžeta.

JOCA AMSTERDAM OBEĆAVA IZ ZATVORA: Daću svoje milione za kupovinu S-300!

Jocić je u pritvoru bio od 27. aprila 2009. godine do 28. decembra 2012. godine, odnosno oko 1.300 dana. 

Pritvor mu je tada ukinut, jer je sudsko veće koje je vodilo postupak protiv njega i ostalih okrivljenih procenilo da nema razloga da se produžava.

Jocić, medjutim, tada nije izašao na slobodu već je prebačen na izdržavanje kazne od 15 godina zatvora za drugo krivično delo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Vidoje

pre 8 godina

Jel mislio od tih para da finansira naoruzavanje otadzbine? Vajni patriota, nema sta. Pih...

kule82

pre 8 godina

Kako je furiozno krenuo nece kupiti samo s300 ,stizu i podmornice u paketu sa razaracima.

nini

pre 8 godina

Misliš li da je patritizam oprostiti debilima iz tužilaštva i suda brljotine koje oni prava na naš račun?Da ima pameti država bi naplatila štetu iz džepova sudija i tužioca koj su loše radili!

XXL

pre 8 godina

Koliko sam shvatio naše pravosuđe je držalo nevinog čoveka zarobljenog i sad mu se mora isplatiti obeštećenje? To bi trebalo iz svog džepa da isplate sudije ... kad nemaju znanja, a znanje se plaća pa Ovaj ko ih je sad naučio "pravu" ima puno pravo da naplati njihovo "školovanje", a ne na budžetu da budu već samofinansirajući.

sinisa

pre 8 godina

Joca ce te velike novce da pokloni drzavi za kupnju s-300 a ako treba celu sumu ce da plati.Obecao je to zar ne?

Pavle

pre 8 godina

E vala smeh! Em se zeznu, em moraju da plate coveku! A sto je najtuznije mislim i da ce da plati "banana drzava" jer sa pravne strane moraju. A jos smesnije, jedan covek kao Gospodin Joca, ima para da placa Gospodina Tomanovica, obecava kule i gradove...a odakle mu? pa zar neko ko je pritvoren za dela kao Gospodin Joca moze jos uvek da ima tolike pare? Zar mu nije oduzeto?Pare, nekretnine...ili sam ja stvarno glup za Srpsko pravo i Srpsko vidjenje drzave i drustva(kako bi se u narodu reklo, lopovskog) hehehehehehe....npr.kontroverzni biznismeni...hahahahahahaha....da ne kazemo kriminalci koji su dali toliko para drzavi da ih ne goni ali i da ih uvazava, hehehehehe....

Lala iz Banata

pre 8 godina

Е Свашта..! Осуђеник на 15.година робије - жали се на притвор од 1300 дана. и још тражи - одштету..? Па што држава једноставно - " не пребије" дуг... а може успут онако, да предложи адвокату Томановићу и акцијски - Попуст, од 20% на "патриотизам"..! Поштено..!

bosa

pre 8 godina

nek drzava natera sudiju i tužioca i advokata koji su rastegli do zastarelosti za nadoknadu štete joci ansterdamu. sjašite više sa naroda.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija