• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. M. S.

23.01.2016

08:25

JEZIVI ZLOČINI, A KAZNE SMEŠNE! Koja to NEVIDLJIVA SILA brani monstrume u Srbiji?!

Vesti

JEZIVI ZLOČINI, A KAZNE SMEŠNE! Koja to NEVIDLJIVA SILA brani monstrume u Srbiji?!

Podeli vest

U poslednje vreme svedoci smo katastrofalnih zločina koji praktično prolaze nekažnjeno. Da budemo precizni, zločinci budu osuđni na nekoliko godina, ali se to nikako ne može smatrati srazmernim onome šta su učinili. Da stvar bude gora, neki od njih prođu samo sa nanogicom, pa se običan čovek u Srbiji pita "Da li je to cena ljudskog života u našoj zemlji?!"

Predsednik Advokatske komore Beograd Slobodan Šoškić smatra da u srpskom pravosuđu postoji niz zabrinjavajućih presuda.

- Čitajući novine i razgovarajući sa prijateljima o zločinima koji se dešavaju u našem gradu i zemlji ponekad se dobro zamislim. Začude me kazne koje ti "monstrumi" dobijaju. Ne mogu da zamislim olakšavajuće okolnosti koje su doprinele da stravični zločini prolaze nekažnjeno. Ta činjenica, jasno pokazuje da nemamo adekvatan sudski kadar, jer veliki broj sudija, čast izuzecima, pod pritiscima poklekne i izrekne sankciju koja se od njih zahteva - ističe Šoškić.

tanjug
ADVOKAT Slobodan Šoškić

Kako kaže, u svakom slučaju postoje olakšavajuće i otežavajuće okolnosti koje narod nezna, ali sudija zna. 

- Bilo bi dobro kada bismo pri Visokom Savetu Sudstva oformili komisiju, koju bi činili vrhunski stručnjaci, časni ljudi, od znjanja i reči. Oni bi svako malo pročešljali po pet slučajeva za koje je javnost najzainteresovanija kako bi utvrdili da li je sud bio pristrasan i da li je mera koja je izrečena pravična - predlaže Šoškić.

Podsetimo se najstrašnijih zločina koji su se odigrali poslednjih godina, a koje povezuju po mnogima neadekvatne sankcije:

1. PRETUKAO, IZUJEDAO, SILOVAO BAKU, PA POBEGAO - 3 GODINE ZATVORA

Živadin Živanović (19) je 1. novembra 2014. na prevaru upao u kuću Desanke I. (76) u Lozoviku, pa se zverski iživljavao nad njom (pretukao je, izujedao i silovao). On je potom pobegao i pet dana se krio u napuštenoj kući.

Viši sud u Jagodini osudio ga je na samo tri godine zatvora!

NOVA SRAMNA I SKANDALOZNA PRESUDA! Silovao i ujedao babu, dobio tri godine robije!

2. VOZIO KAO LUDAK, ZGAZIO 17-GODIŠNJU DEVOJKU - 10 MESECI SA NANOGICOM 

Švajcarski državljanin srpskog porekla Aleksandar Sabolić (22), koji je 7. juna 2014. u Ulici Dimitrija Tucovića u Nišu na pešačkom prelazu autom udario tada 17-godišnju Miljanu Živković, osuđen je na 10 meseci kućnog zatvora u svom stanu u Merošini uz "nanogicu"!

(VIDEO) UNAKAZIO DEVOJKU, DOBIO "NANOGICU"! Ponovo SKANDALOZNO mala kazna za izazivanje teškog udesa!

3. UBIO KOMŠIJU JER MU NIJE REKAO DOBAR DAN - 6 MESECI ZATVORA 

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na šest meseci zatvora Bora Mišeljića za krivično delo teška telesna povreda, jer je 2012. godine "nokautirao" komšiju koji je parkirao auto na travnjak ispod njegovog prozora.

Udareni komšija je preminuo usled pada i udarca o betonsku kocku na parkingu.

EVO KOLIKO VREDI ŽIVOT U SRBIJI! MIŠELJČIĆU 6 MESECI ZATVORA za ubistvo komšije udarcem pesnicom!

Tanjug

4. VOZIO SA 2,62 PROMILA ALKOHOLA U KRVI, UBIO DEČAKA (2) - 2 GODINE ZATVORA

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio Vasu Negovana na dve godine zatvora, jer je vozeći pijan 2010. godine izazvao saobraćajnu nesreću u Dolovu, kod Pančeva, u kojoj je poginuo dvogodišnji dečak, čiji su otac i majka zadobili teške i lakše povrede.

Tom odlukom potvrđena je presuda Višeg suda u Pančevu kojom je Negovan osuđen zbog izvršenja krivičnog dela "teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja", i kojom mu je takođe izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije od dve godine, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Negovan je proglašen krivim jer je 11. februara 2010. na putu Pančevo-Dolovo, vozeći sa 2,62 promila alkohola u krvi, svojim "pasatom" direktno udario u automobil "golf 1" u kojem je bila porodica Kovač iz Dolova.

KOLIKO U SRBIJI VREDI DEČIJI ŽIVOT?! Pijan kolima ubio dete, pokajao se i dobio DVE GODINE ZATVORA!

5. NA SMRT PRETUKAO BEBU - 20 GODINA ZATVORA

Aleksandar Azirović (22), koji je 6. novembra 2013. godine u garaži na Vračaru, na smrt pretukao dvadesetomesečnu ćerkicu, osuđen je pravosnažno na 20 godina zatvora

MALO TI JE, MONSTRUME! Otac koji je na smrt pretukao bebu osuđen na 20 godina!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vera

pre 8 godina

Život vredi, ni" zrnca ,"peska .Važno*, da to nisam JA *teraj dalje. Konjiću...............................................................................................

bosa

pre 8 godina

život za običnog građanina je skup, da bih se prehranio.al zato kad kriminalac ili za zločinačko delo učinjeno onda je veoma jeftin.sudsvo tužioci, zakoni pojedinci sa advokatima šuruju i donose pojedine presude koje su sramne. važno da postoje sve institucije koje samo propagiraju ljuska prava i zaštita, kao i pravna država.narod to zna ,a dokle će da ćuti ne znam.nije nikakva magija već bahatost pojedinaca i korupcija.

Deda Trifun

pre 8 godina

JEZIVI ZLOČINI, A KAZNE SMEŠNE! Koja to NEVIDLJIVA SILA brani monstrume u Srbiji?!Odgovor se nalazi u koverti,koja se daje sudijama.Pravosudje je katastrofalno(kako tuzioci,tako i sudije) i veliki problem Srbije.

Da se zna

pre 8 godina

Takvo je sudstvo u Srbiji,svako moze da radi sta hoce ako potplati sudiju.Imam sudski postupak koji se vuce ravno 20 god.Njima je u interesu da se slucaj nikad ne zavrsi vec da se vecito pisu tuzbe i nebrojano puta moze da se odgovori protivtuzbom a to ubija. Nazalost nemamo kome da se zalimo,Srbija je to,svuda korupcija koju je nemoguce iskoreniti jer je duboko usla u sve slojeve drustva.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Пред законом, смо сви једнаки...! Али, пред СУДОВИМА, канда - нисмо..!

PAVLE Prvi

pre 8 godina

KRIVOSUDIJE I SRBI I SRBIJA: Gospodine Premijeru, sa ovakvim KRIVOSUDJEM Srbija i Srbi nece preziveti, zasto bi ti bilo sta govorio bilo ko, ti ne citas nase pisanije, valjda to smatras ispod tvoga dostojanstva, sto i jesi u pravu za uvrede, ali ovde ima i konstruktivnih i dobronamernih misljenja i tvrdnji , kao sto je ova da u lepoj zemlji Srbiji zivi i radi ruzna DRZAVA, koja ne daje ni 2% za ono sto je dobro i pravedno, a to su pre svih TZV, delioci TZV Pravde, a kako Krivosudije mogu da dele Pravdu.Visoka politika i neprestano zaludjivanje sa EU, a ne resavanje onoga od cega obican covek zazire i strepi, a to je da su mu njegova deca i porodica sigurni u svojoj drzavi, dovodi sa pravom svakog postenog coveka u ovoj drzavui da sumnja da zasticen moze biti samo onaj koji moze da plati tarifu Apelacionom, pre svega i ostalim najvisim sudskim instancama. Dali ti gospodine Premijeru ikad procitas konkretno INFORMER, pa ako imalo razmisljas kao covek u sta se uvek kunes, videces u tom malom dnevnom listu istinu o takvim cudima u zemlju Srbiji, da ti se sledi krv u zilama. Ne zna se gde su cuda veca u kriminalu i svim drigim zlodelima ili u nasem pod navodnim znacima-nasem TZV.Pravosudju.Ako jesi covek i ako te politika nije pretvorila u ljudski izgled, zasto ne pogledas istini u oci i vratis se predizbornom obecanju, od kojeg si potpuno odustao. Mali smo mi, mali si i ti za rasavanje svetske politike, zar stvarno ne shvatas to. Okreni se svojim, nasim problemima Svaki dan samo procitaj naslove u INFORMERU to ie najvise 20 minuta, pa ces mozda i shvatiti.

Lala iz Banata

pre 8 godina

...Чим за индентично кривично дело, може неком - "Букагије" а неком "НАНОГИЦА" .....ПРЕД СУДОВИМА У СРБИЈИ, више нисмо једнаки...!

Lala iz Banata

pre 8 godina

Да ли знате да нам Европа завиди..?! Кажу.. што се тиче "права" - па Ви сте отишли 10 година испред- Европе...!.. Па код вас, "Прво силовање" ко - "погрешно паркирање"....!?

JOVANic

pre 8 godina

ADVOKATI? Nuzno zlo, osmisljeno da brani drugo zlo, narocito kod nas. Da li je ikad neko cuo nekog naseg advokata, koji daje izjavu za TV ( a oni su uvek na TV-u ) da je rekao za njegovog klijenta da je kriv, nikad. I uvek njegov klijent je nevin, a to isto kaze i okrivljeni i osudjeni, pa kakva je onda razlika izmadju njih dvojice. Ako neko, ko je advokat moze braniti nekoga, ko je silovao, pa cak i ubio necije dete, onda da taj “covek” govori o moralu, casti i postenju, taj sa tim ljudskim osobinama nema nikakve veze, on je zapravo najnemoralniji “LJUDSKU stvor”Neka svak zamisli sebe u ulozi advokata, koji sedi i glada u oci takvog monstruma i uci ga kako da laze pred sudijom ( sa kojim se pre dogovorio ) . Kakav si ti covek, kojem je samo vazan novac i to najprljaviji, koji ni jedan posten covek, pa cak ni onaj, koji nema decu ne bi mogao uzeti i svoju decu hraniti, oblaciti i skolovati sa najkrvavijim novcem, koji se moze zamisliti.

milovan

pre 8 godina

E zato citamo po novinama.Policajcu zapaljen Audi.!A nitko se nepita odakle Audi sa malom platom. Nitko se nepita odakle sudijama tolike nekretnine,e sada znate. Nema u Srbiji Sudije koji je 100% posten,isto tako ni policajac,hirurg,carinik,ministar,pa i bilo koji stanovnik Srbije. E zato nam i jeste tako. Razmislite koliko puta ste sami ponudili mito,policajcu,doktoru itd. A sve je mito od cveca,kafe pa nadalje.

Gordana

pre 8 godina

Soskicev predlog je dobar , a gde su oni kojima policija ne ume da utvrdi krivicu i setaju slobodni a ko zna koga su sve ubili trovanjem , trovanje u Srbiji izgleda da ne postoji kao zlocin izgleda da ne znaju sta je trovanje sa cim se sve moze otrovati , krivicari koji ce se baviti ovim stvarima apsolutno moraju biti edukovani po takvom pitanju , pa moze se otrovati sa supstanacama ,"lekovima" koji sluze za lecenje ali nekima i za trovanje kada imaju nameru da otruju koje izazivaju bolesti , unistavaju imunitet , ozraceni sa radioaktivnim jodom to je kada truju strucni ljudi a i ono seljacko kada se truje biljkama , otrovima za pacove i olijanderom a i oni koji rade po stalama pa truju sa crkotinama od zivotinja i slicnim stvarima , a gde su i oni sa kojima ste u vezi pa vam prenesu sve bolesti koje poseduju u svom organizmu ne rekavsi vam od cega boluju i to je krivicno delo i to su trovaci takodje a znaju da su bolesni i stupaju u intimne veze , vi ih jos prekontrolisete jer su vam sumnjivi zbog nekakvih simptoma koje ste uocili ali ne prekontroliste sve jer bi to bila onda citava zdravstvena studija i on ne kaze od cega jos boluje iako vidi da pazite na te stvari , kada shvatite od cega boluju ostavite takve bas zbog toga a onda stupa supruga na scenu sa trovanjem , imam jos jednu napomenu isti taj mi je predlagao da prodam svoj stan u vreme Slobe, svi znamo koja su to vremena bila , u koji mi se uselio iako je direktor sa kucom i stanom u Beogradu a uselio s eu moj mali stan od 36m2 , pa sta bi bilo da sam pristala na taj njegov predlog a da je posle nastupila njegova zena sa trovanjem , stana ni para a ni mene nigde ko bi umeo da dokaze sta se desilo , uzeli bi pare, ko zna sta bi jos uzeo jer su mi roditelji bili stari i bolesni , zato oni moraju da odgovaraju kad tad , bez obzira na obrazovanje koje imaju ako se dokaze da je neko lud ili da se uzajamno stite u vezi ranijih krivicnih dela neka se postupi kako treba da ne bi vise takve stvari radili nekom drugom ali i meni , sve dok pisem o ovome ja sam u opasnosti a najvaznije je da porodica ne stiti takve

Dukić goran

pre 8 godina

Kod tezih prekrsaja licno presuditi pociniocu dela a onda SE poigrati i SA sudijom.

Olja

pre 8 godina

Da dodam jos jedno monstruozno ubistvo oca i sina Zorana i Aleksandra Dimitrijevica u pecenjari Una-Zemun 14 .4 2007 god. Iz ciste obesti ubice Marka Guzijana Cunera . Sudila je Slavka Mihajlovic ,skoro razresena sudija ,koja je osudila obesnog ubicu 8 god .6 meseci !? Pre toga ubica ima 17 raznih krivicnih dela ! Ako iko bude proveravao takva sudjenja,evo jos jednog sa mnogo propusta u korist samog ubice i porodicnoj atmosferi vodjeno ! Van svake pameti!

Mosa

pre 8 godina

Halapljivi advokati i sudije pravda se odavno iselila izSrbije.

usaf

pre 8 godina

Ko je na celu ministarstva pravde,jos malo,pa ce kriminalci da sude i presudjuju.Sramota,dno dna.

Mile

pre 8 godina

Vidim, napisali ste i kako se polusaj ubistva nozem kaznjava presudom 'da se napadac izvini' - za one koji ne znaju, Amerikanac je izbo decka u BG i kaznjen je da se 'izvini'. A Amerikanac, kojeg je neko (citaj: ambasada SAD naucila, da bi demonstrirala koliko je Srbija jadna zemlja), naucio da kaze da ce se izviniti ukoliko se decko iz BG njemu izvini. E pa svi sto citate, zapitajte se sta bi se vama desilo da to ucinite u SAD!

JOVANic

pre 8 godina

APELACIONI SUD Srbije.( Pisem drugi put danas, tesko istini ) KO JE, STA JE , STA MU JE SVRHA, CILJ I NAMERA : Visoka sudska instance, ciji rad- odluke mozete videti-procitati svaki dan u stampi. Svrha postojanja je sam sebi na temelju onog sta radi, uterivanje zrtvama straha, cilj i namrea, bogacenje cineci nepravdu zrtvama. Presude donosi po nepisanom pravilu: Ko imade pa toliko dade ( kao u junackoj narodnoj pesmi o crnom arapinu, koji se osilio za vreme Turaka i na KOSOVU uveo placanje svadbarine : ko imade, te toliko dade, taj se junak moze ozeniti i devojka mlada udomiti, a ko nema on ne moze, medjutim pojavljuje se pravedni Marko Kraljevic, koji taj problem resave sabljom i narod svoj oslobadja crnog arapina i njegovog zuluma), a ko ovu nepravdu da resi i da zrtve imaju kakvu takvu utehu, umesto sto nasilnik pobije troje pesaka na trotoaru, a Apelaciono Sud mu izrice 8-OSAM godina zatvora i tako za svaku zrtvu Apelacioni Sud prepolovi, a sta je to nego ono pravilo c r n o g a r a p i n a. Pa kad jos Premijer nas kaze, citiram: Niko nema prevo da se mesa u rad SUDA i niko ne sme da komenterise sudske odluke, onda je to samo vetar u ledja ovakvom nedelu Suda. A ako je tako kako Premijer kaze, onda taj i takav Sud ne moze suditi : U ime naroda, neka sudi u svoje ime, jer kao sto vidimo svrha mu je sam sebi.

Dobi

pre 8 godina

Sramotan korumpiran sud ,advokati i sudije,trebalo bi ih zbog toga sve u zatvor,zajedno sa onima koje brane. I mi hocemo da budemo civilizovana,moderna i razvijena zemlja na demokratskim osnovama.Jadni smo bedni i sramni, pocev od ljudi koji su intelektualci i akademski gradjani a da ne govorim o obicnom coveku.\n

Deki

pre 8 godina

Dok citam ovo dodje mi da ubijm nekog....sudiju

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija