• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2016

14:53

PALI ŠVERCERI Sprečeno krijumčarenje zlata i dijamanata

Vesti

PALI ŠVERCERI Sprečeno krijumčarenje zlata i dijamanata

Podeli vest

Carinici su sprečili više pokušaja krijumčarenja, a među njima i dva pokušaja krijumčarenja zlatnog nakita, uključujući pokušaj krijumčarenja skoro 600 grama zlatnog nakita, na graničnom prelazu Batrovci, 30. januara, saopštila je danas Uprava carine

Holandski državljanin turskog porekla pokušao je da sakrije pojas od zlata, lanac, narukvice, minđuše i prsten u kaseti između vozačkog i suvozačkog sedišta.

Carinicima je, na uobičajeno pitanje, odgovorio da nema ništa što bi prijavio za kontrolu, međutim, detaljnim pregledom automobila, u ženskoj torbici pronađen je pomenuti zlatan nakit. 

Slučaj je u dalju nadležnost preuzeo sud u Sremskoj Mitrovici, navodi se u saopštenju.


Istog dana je na graničnom prelazu Horgoš prilikom ulaska u zemlju zaplenjen nakit od belog zlata, koji najverovatnije sadrži dijamante. 

Prilikom detaljne kontrole automobila slovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao slovački državljanin srpskog porekla, pronađen je privezak od belog zlata sa šest utisnutih kamenčića i jednim biserom, niska od belog zlata sa pet utisnutih kamenčića i aparat za utvrđivanje autentičnosti dragog kamenja "Presidium Multi Taster III". 

Nakit od belog zlata u kombinaciji sa dragim kamenjem nalazio se u torbici među stvarima na zadnjem sedištu automobila, a putnik, koji je putovao sam na relaciji Budimpešta - Sarajevo, stigao je na granični prelaz u traci obeleženoj zelenim semaforom, čime se deklarisao kao neko ko nema ništa da prijavi za carinjenje. 

Kako je taj 75-godišnji penzioner odranije poznat Odeljenju za analizu rizika Uprave carina zbog deviznog prekršaja iz 2014. godine, kada su u njegovom automobilu pronađeni i sertifikati o vrednosti dijamanata, carnici su ipak detaljno pregledali njegov automobil.

Nakit, čija će vrednost naknadno biti utvrđena veštačenjem, privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom. 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija