• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.02.2016

14:51

DOŠAO U SUDNICU: Duško Šarić prvi put na suđenju bratu Darku!

Vesti

DOŠAO U SUDNICU: Duško Šarić prvi put na suđenju bratu Darku!

Podeli vest

Na suđenju Darku Šariću optuženom za krijumčarenje kokaina i pranje paru Specijalnom sudu u Beogradu prvi put pojavio njegov mlađi brat Duško Šarić

Mlađi Šarić do sada nije dolazio na suđenja bratu, koji se nakon višegodišnjeg bekstva, 18. marta 2014. godine predao srpskim vlastima, nakon čega je uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru.

Duško Šarić je suđenje pratio iz dela sudnice za javnost.

Inače današnje suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pranje para i ulaganje sredstava stečenih trgovinom kokainom u legalne finansijske tokove u Srbiji nastavljeno je svedočenjem vojvođanskog biznismena Mileta Jerkovića.

Jerković, koji je saslušavan u sudu i 2011. detaljno je govorio o šemi po kojoj se odvijalo pranje "prljavog novca" i kako je optuženi Šaric tražio preko njega da se privatizuju preduzeća u Vojvodini.

DARKO ŠARIĆ PONOVO O PRANJU PARA: Zbog promene sudije formalno suđenje ispočetka!

Darko Šarić je u maju prošle godine tražio da se Jerković ponovo sasluša i da se suoči sa njim, tvrdeći da od njega nije kupio nikakvu zemlju. 

Negirao je sve optužbe za pranje para u Srbiji tvrdeći da je pribavio bankarsku dokumentaciju kojom će dokazati da nema reči o prljavom novcu.

On je letos prvostepenom presudom Specijalnog suda osuđen na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu. 

Šariću i još 17 okrivljenih u ovom postupku se terete za pranje oko 22 miliona evra.

U ovom procesu je objedinjeno ukupno sedam optužnica.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 8 godina

Da li to znaci da Saric nije investirao u kupovinu preduzeca vec se ugledao na bankaroide u Srbiji koji su pokradene pare sklonili u inostranstvo na ino racune stranih banaka - bi bio manje kriv !? U Srbiji su tajkuni i bankaroidi sve kupovali nepostojecim novcem a Saric postojecim.Da li je novac koji su oni ukrali od drzave i drustva manje krimnalan od Saricevog? U pravnoj drzavi Srbiji pravda je selektivna.

MACA

pre 8 godina

Meni ovi deluju postenije od mnogih u nasoj politici

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija