• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

27.02.2016

17:21

OPTUŽENI BANKARI Ojadili klijenta za 400.000 evra!

Vesti

OPTUŽENI BANKARI Ojadili klijenta za 400.000 evra!

Podeli vest

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv službenika filijale Sberbanke D. Đ. i I. R. zbog zloupotrebe položaja, dok se A. N. tereti za prevaru kojom je klijent te banke oštećen za oko 400.000 evra

Oni se sumnjiče da su u periodu 19. do 21. marta 2014. godine u filijali Sberbanke omogućili zasada nepoznatom počiniocu da koristeći lažnu ličnu kartu sa računa jednog penzionera podigne više stotina hiljada evra.

Službenici I. R. i D. Đ., kako se sumnja, prećutkivali su sumnjiv način podizanja para. Takođe, A. N. je imao ulogu posrednika između njih i prevaranta koji je podigao novac. Policija intenzivno traga za osobom koja je podigla novac.

Optuženima je produžen pritvor kako na slobodi ne bi prikrili dokaze prevare. Za ova krivična dela prevarant A. N. bi mogao da odbije od dve do 10 godina zatvora, dok službenicima banke koji su omogućili prevaru od tri meseca do najmanje tri godine, u zavisnosti od toga koliko su novca dobili.

Prevara je otkrivena kada je oštećeni štediša otiššao da se raspita o iznosu uššteđevine i od služžbenika banke dobio odgovor da na računu ima - "nula dinara".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
PAVLE Prvi

pre 8 godina

DRZAVA ravnopravnih:Ustav nas i zakoni nasi kazu da smo svi jednaki pred zakonom, sto je sigurno tako, ali u praksi? Kad bi ste omogucili svima nama beznacajnim gradjanima, koji redovno placamo racune i druge dazbine, da i mi ukrademo, koji Miliom Evra i da, normalno, idemo na “robiju” na nacin kako sudi Srpsko Krivosudje ( ko plati odredjenu tarifu, dobija odredjenu “kaznu”), a onda kada posle par godina odsluzimo “kaznu” i samim cinom da smo bili osudjeni zbog kradje, DRZAVA nasa dobra legalizuje nam (mi) ukradeno i ja postanem “posteni lopov” a pri tome i bogati gradjanin sa ugledom, i vise se ne bi osecao neravnopravnim, a sto nam Zakon nas i Ustav nas garantuje I niko vise ne bi bio nezadovoljan i svi bi bili dozivotno i zahvalni državi.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija