• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.02.2016

08:16

KRALJEVO! Napadnute lekarka i medicinska sestra!

Vesti

KRALJEVO! Napadnute lekarka i medicinska sestra!

Podeli vest

Lekarka i medicinska sestra iz ekipe službe Hitne pomoći napadnute su u subotu uveče u Kraljevu, javljaju beogradski mediji

Doktorka Vanja Blažić i medicinska sestra Svetlana Milić napadnute su u naselju Ribnica, gde je hitna pomoć došla kako bi ukazala pomoć pacijentu R.M. (75) koji je zdravstveno bio loše.

Njih je napao njegov sin, u alkoholisanom stanju, preteći im repertiranim pištoljem.

Hitna pomoć Doma zdravlja u Kraljevu je na poziv za lekarskom pomoći, oko 20 sati u subotu uveče, došla u Ulici Ribnički kej kako bi ukazala pomoć pacijentu. Tamo su pored pacijenta R.M. bila još dvojica muškaraca, svi u alkoholisanom stanju. Nakon što su ga upozorili da ne sme da pije jer je dijabetičar, njih je njegov sin počeo da vređa a onda otišao po pištolj, navodi Blic.

Dušan Micić, načelnik Hitne službe u Kraljevu, potvrdio je večeras da je sin pacijenta, potegao pištolj na doktorku i sestru.

- Sin pacijenta je u alkoholisanom stanju izvadio vatreno oružje i repertirao ga, a u isto vreme je i zatvorio i zaključao vrata od prostorije u kojoj se nalazila naša ekipa. Fizički je nasrnuo na doktorku i sestru, ali su one uplašene za svoj život uspele da razvale vrata i pobegnu napolje iz kuće. Napadač je krenuo za njima sa pištoljem, ali su uspele da dođu do vozila i na sreću nepovređene se vrate u bazu - rekao je Micić.

Micić kaže da je odmah o ovome obavestio direktorku Doma zdravlja, i policiju koja je izašla na teren kod napadača.

Kako navodi "Blic", napadač je doveden u PU Kraljevo, ali nije poznato da li je sa njim samo obavljen informativni razgovor ili mu je određen pritvor.

Mirjana Krčevinac, vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, potvrdila je da je prilikom kućne posete ekipe službe Hitne pomoći jedan od članova porodice prvo verbalno napao lekara i medicinsku sestru, a zatim je zaključao ulazna vrata, prenosi RTS.

Ona je rekla da je ovo samo još jedan u nizu napada na zdravstvene radnike, i da rad na terenu predstavlja veliki stepen opasnosti za njih jer nemaju zaštitu.

Ona je apelovala na sugrađane da shvate da medicinsko osoblje postoji da bi ukazalo pomoć, a da su oni izloženi čestim napadima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sasa

pre 8 godina

nisam za nasilje, ali pita li se neko zasto su toliki napadi na medicinare,,,ne mozes ni da se pregledas, a da preko veze ili za novac preko reda zakazes pregle,,,ni to..ogromna je tu korupcija i nemarnost,,,nisam za nasilje,,,

dragan

pre 8 godina

posle mog iskustva razumem nasilnike ali ne opravdavam\nposlali su me u 30 km udaljenu bolnicu da uradim analizu krvi. tamo rade samo pola od onoga sta mi treba te sam morao kod privatnika. posle par dana stizu nalazi iz drzavne labaratorije uradjene su analize samo pola od obecane polovine. opet kod privatnika opet troskovi za put\nRazumem nasilnike al ne opravdavam.\n

miroljub

pre 8 godina

SAŠA Apsolutno se slažem, I onog ginekologa nisu napali muž i žena bez razloga.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija