• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

02.03.2016

10:48

ZAVRŠENO SUĐENJE Ubici kruševačkog zubara preti višegodišnja robija!

Vesti

ZAVRŠENO SUĐENJE Ubici kruševačkog zubara preti višegodišnja robija!

Podeli vest

U Višem sudu u Kruševcu završeno je suđenje Dejanu Stankoviću Ždrokincu (69) iz Kruševca koji se tereti da je pre dve godine na kućnom pragu u sačekuši ubio kuma i druga iz detinjstva Milutina Rokića (65)

Osumnjičeni za teško ubistvo na sudu ništa nije priznao, ali svi dokazi ukazuju da je on 3. marta 2014. godine u Čupićevoj ulici broj  4 sačekao poznatog kruševačkog stomatologa Milutina Rokića Roku i u njega, u mraku, ispalio smrtonosni hitac iz pištolja.

Stankoviću preti kazna od 5 do 15 godina, a više Javno tužilaštvo zatražilo da bude osuđen na 14 godina. Presuda Višeg suda biće izrečena u petak, 4. marta, u 12 sati.

Dejan Stanković je do izvršenja teškog krivičnog dela živeo na Umcu, gde je ranije imao motel, a na njegovo ime vodi se jedna kuća u Kruševcu. On se vodi i kao državljanin Južne Afrike, gde je svojevremeno, kako se spekuliše, odlazio kao vojni plaćenik. 

TUŽILAŠTVO NA MUKAMA Ne znaju koji blizanac je ubio stomatologa!

Iako Stanković nije priznao ubistvo, ali potvrđeno je da je njegov DNK pronađen na gelenderu stepeništa u zgradi u kojoj je ubijen zubar, kao i na maskirnoj čarapi koja je pronađena u kontejneru i na futroli od pištolja u dvorištu u neposrednoj blizini mesta zločina.

Kobnog dana su njegovu siluetu snimile i kamere, kako u fluoroscentnoj jakni i s maskom na glavi šepa na jednoj nozi dok je dva sata ispred zgrade čekao da žrtva naiđe. Zubar je ubijen pred ulaznim vratima stana u kom je imao i stomatološku ordinaciju.

JEDAN BLIZANAC NA SLOBODI Policija drugog brata sumnjiči za ubistvo zubara

Motiv ubistva na sudu nije razjašnjen, jer se optuženi branio ćutanjem ili negiranjem navoda optužnice. 

Tokom istrage se ispostavilo da je osumnjičeni Dejan u mlađim danima živeo u majčinom stanu preko puta Rokićevog stana, a porodice su se družile,  pa policija sumnja da motiv za ubistvo potiče još odavno. 

Kumovi su se družili do sedamdesetih godina, kada su Dejan Stanković i njegov brat blizanac Vojin prvi put zbog pljačke banke završili u zatvoru. 

                                                                                   


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija