• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B92

03.03.2016

23:35

ZLOČIN U KAFIĆU PANDA: Vojnik Euleksa i srpski mladići 1998. ubijeni istim oružjem?

Vesti

ZLOČIN U KAFIĆU PANDA: Vojnik Euleksa i srpski mladići 1998. ubijeni istim oružjem?

Podeli vest

Postoji sumnja da su istim oružjem ubijena šestorica srpskih mladića u pećkom kafiću "Panda" 1998. i carinik misije Euleks Audrius Senavicius 2013. godine

- Na osnovu stručnog nalaza, radi se o istoj puški kojom je ubijeno šest mladića Srba u Peći i sumnja se da je isto oružje korišćeno za ubistvo carinika Euleksa na severu Kosova 2013. godine- rekao je izvor portala tesheshi.com

Euleks je tokom istrage o ubistvu carinika ispitao u svojstvu osumnjičenih četvoricu Srba sa severa Kosova. 

Misija Euleks je ponudila nagradu od 30.000 evra za informacije koje mogu dovesti do otkrivanja počinilaca tog ubistva 

Senavicius je ubijen 19. septembra 2013. godine, nakon oružanog napada na dva vozila Euleksa koja su se kretala prema prelazu Jarinje. 

Dvojica maskiranih ubica su 14. decembra 1998. upali u kafić "Panda" u Peći i ubili srednjoškolce Ivana Obradovića, Zorana Stanojevića, Svetislava Ristića, Dragana Trifovića i Vukosava Gvozdenovića i studenta Ivana Radovića. Za taj zločin niko nije odgovarao

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije da je "gotovo siguran" šta se desilo u "Pandi", ali da nema dokaza da bilo koga optuži za taj zločin. 

On je dodao da postoje informacije koje navode na zaključak da istraga ubistva srpskih mladića u Peći 1998. godine nije bila profesionalna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cakor

pre 8 godina

1990godina.Isti oni ili deo ekipe ,sto je nesrecnom Martinovicu ugurala naciklu pivsku flasu u cmar.Flasa pukla prilikom izvlacenja covek prokrvario, pa u novine gl.naslovna citiram Srbina silovao siptar na Kosovu.

vukan

pre 8 godina

Ko se seca nesrecnog Martinovica i pivske niksicke flase?pa nesrecnog Glumca od Knina.Devojka mu bese trudna a on i ne haje pa braca uzela stvar u svoje ruke.Ziletom ga malo opomenuli a Glumac direkno u Beograd na lecenje.Ovo sa ziletom kosije hrvati me hteli smaknut.Zna se zato sto sam srbin.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17