• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: T. I.

08.03.2016

08:58

SPRDAČINA! KRISTIJANE, EVO NA ŠTA JOŠ MOŽEŠ DA SE VADIŠ! Počni da obrađuješ zemlju, ili upiši faks!

Vesti

SPRDAČINA! KRISTIJANE, EVO NA ŠTA JOŠ MOŽEŠ DA SE VADIŠ! Počni da obrađuješ zemlju, ili upiši faks!

Podeli vest

Kristijan Golubović (46), umesto da se javi na odsluženje kazne, kao što je i obećao, po peti put podneo sudu zahtev da mu se odloži robija, ovog puta zbog teške bolesti majke Milanke (66). Evo koje su mu još opcije preostale da nastavi da se sprda sa sistemom

Višestruki osuđenik Aleksandar Kristijan Golubović (46) podneo je u petak Prvom osnovnom sudu u Beogradu novi zahtev, peti po redu, da mu odloži odlazak na robiju. Ovog puta "vadio se" na tešku bolest majke Milanke (66)!

Iako je sam najavio prošle nedelje da je konačno spreman da se zaputi u požarevačku "Zabelu" i da više neće odlagati odsluženje robije, ispostavilo se ipak da mu to ne dozvoljava "viša sila".

PA, OVO JE SPRDNJA! Kristijan opet NE IDE NA ROBIJU!

Svi regularni izgovori za odlaganje robije:

Trgovina drogom je delo koje ne zastareva 20 godina i Golubović, teoretski, za to vreme može neograničen broj puta da traži odlaganje robije, ukoliko za to postoje opravdani razlozi koje može da potkrepi dokazima. Izvršenje kazne zatvora, shodno zakonu, može se na molbu osuđenog odložiti po devet osnova:
1. ako je osuđeni oboleo od teške akutne bolesti, dok bolest traje ili zbog teške hronične bolesti, ako se stanje osuđenog znatno pogorša, a nema uslova za lečenje u zavodu ili Specijalnoj zatvorskoj bolnici;
2. ako je osuđena žena navršila šesti mesec trudnoće ili ima dete mlađe od jedne godine;
3. zbog smrti ili teške bolesti bračnog druga, deteta, usvojenika, roditelja ili usvojitelja osuđenog;
4. ako je supruga osuđenog na tri meseca pred porođajem ili je od njenog porođaja proteklo manje od šest meseci, a nema drugih članova domaćinstva koji bi joj pomogli;
5. ako su zajedno sa osuđenim na izvršenje kazne pozvani njegov bračni drug ili drugi član zajedničkog domaćinstva ili je neko od njih već u zatvoru;
6. ako je osuđenom odlaganje potrebno zbog neodložnih poljskih ili sezonskih radova ili radova izazvanih kakvim udesom, a u porodici osuđenog nema potrebne radne snage;
7. ako je osuđeni obavezan da završi započeti posao usled čijeg neizvršenja može nastati znatna šteta;
8. ako je osuđenom odlaganje potrebno zbog završetka školovanja;
9. ako je osuđenom odlaganje potrebno za polaganje već prijavljenog ispita;

Prema rečima njegovog advokata Gvozdena Grgura, Kristijan je "sasvim neočekivano saznao da mu se majka teško razbolela i da mora da se brine o njoj, pošto nema ko drugi". Milanka, koja poslednjih godina živi u Nemačkoj, navodno se već zaputila u Srbiju radi lečenja.

- O kakvoj je tačno bolesti reč, zaista ne znam, ali Golubović ima zakonsko pravo da u slučaju teške bolesti bliskog srodnika traži odlaganje. Dosad taj osnov nije postojao u Kristijanovom slučaju, pa će o njemu, kao i o prethodnim zahtevima, ponovo odlučivati predsednik Prvog osnovnog suda u Beogradu, i to u roku od tri dana po prispeću zahteva - pojašnjava advokat Grgur za Informer.

Golubovićeva majka napustila je zemlju još 2012, u vreme kad joj je Apelacioni sud potvrdio oslobađajuću presudu Višeg suda u Beogradu, pred kojim joj je suđeno da je sinu pomagala da trguje drogom! Ona je uhapšena u januaru 2010. godine, kad i njen sin, kao član grupe, i zbog toga je provela u pritvoru punih osam meseci.

Krajem iste godine oslobođena je usled nedostatka dokaza, nakon čega je najavila da će tužiti državu i tražiti odštetu od 50.000 evra zbog neosnovanog hapšenja i pritvora, "u kojem se teško razbolela i trpela duševne bolove". Međutim, uspela je da postigne sporazum sa Ministarstvom pravde, mimo suda, i dobije znatno manju sumu.

Kristijan je u međuvremenu osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine drogom, a odslužio je manje od polovine te kazne (u pritvoru). Iako je trebalo da ide na robiju još 1. aprila prošle godine, kako bi odrobijao ostatak kazne, uspeo je otad do danas čak tri puta da dobije odlaganje. Najpre zbog rođenja deteta, a potom zbog ulaska u "Farmu" i ugovornih obaveza prema TV Pinku. Četvrti put je tražio odlaganje 4. januara ove godine, pozivajući se na zdravstvene probleme posle operacije kapilara u glavi.

Prvi osnovni sud mu je tu molbu odbio 2. februara, što je Viši sud pravosnažno potvrdio 15 dana kasnije. I pored toga, odluka suda mu nije bila uručena poštom sve do kraja prošle nedelje, pa je ostao na slobodi i više puta gostovao u raznim TV emisijama. T. I.

KRISTIJAN NAVIKAO NA ROBIJU: Kako mi je bilo 22 godine, tako će mi biti i sada!

KRISTIJAN PRAVI KOMEDIJU OD DRŽAVE I PRAVOSUĐA! Robijaću kad nađem vremena...

KRISTIJAN ISPUNIO ŽELJU IVANI Pre odlaska u zatvor kupio stan u Kraljevu!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
obecanje ludom radovanje

pre 8 godina

Svidja mi se ovo " KAO STO JE I OBECAO "

Marko

pre 8 godina

Sledece odlaganje verovatno zbog lecenja pokojne prababe a potom i pradede.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija