• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

10.03.2016

12:42

SUĐENJE LAZAREVIĆU: Traži da se sasluša Dačić!

Vesti

SUĐENJE LAZAREVIĆU: Traži da se sasluša Dačić!

Podeli vest

Odbrana nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića, koji je optužen za odavanje informacija Darku Šariću, predložila je danas da se kao svedok sasluša i Ivica Dačić, tadašnji ministar policije

Odbrana optuženog advokata Radovana Štrpca predložila je da se saslušaju i Boris Tadić, bivši pedsednik Srbije, Snežana Malović, tadašnja ministarka pravde, Slobodan Homen, državni sekretar u ministarstvu pravde, Saša Vukadinović, nekadašnji direktor BIA i Dušan Bajatović, funkcioner SPS.

Osim njih, odbrana je predložila da se kao svedoci saslušaju i Predrag Badnjar, Dragana Brkić, i Ivana Tulović Buha jer je tvrdila u jednom intervju da je njoj i njenom suprugu Ljubiši Buhi -Čumetu jedan inspektor javljao kada ih prisluškivaju. Odbrana je tražila i da se kao svedok sasluša Marko Vorvotović, koji je osuđen za kao pripadnik Šarićeve grupe za krijumčarenje kokaina po sporazumu o priznanju krivice.

Advokat Veran Zečar, branilac Lazarevića tražio od suda da se kao dokaz predoči prepiska njegovog klijenta sa sada pokojnim Miroslavom Mikijem Rakićem.

Rakić je tada bio šef kabineta predsednika Srbije Borisa Tadića i koordinator Saveta za nacionalnu bezbednost. Odbrana je tržila da se dostavi svi izveštaji podneti Saveti za nacionalnu bezbednost o sada optuženima i da se sa njih skine oznaka državne tajnosti.

Advokat Zečar tražio je da se kao dokaz izvede dopis bivše ambasadorke SAD-a Meri Vorlik u kome se, kako on tvrdi, navodi da je progon Lazarevića rezultat unutrašnjih sukoba u MUP-u. Predložio je da se tačno utvrdi preko mobilnih operatera i BIA koje su brojevi koristili optuženi, kao i kada su komunicirali.Posebno je insistira da se kao dokazi izvedu prisluškivani razgovori optuženog Rodoljuba Radulovića - Miše Banne, koji se tereti da je podstrekao Lazarevića na odvanje službene tajne.

SUĐENJE LAZAREVIĆU: Advokat odbrane osporio tonske zapise

- Iz tih razgovora će se videti da je Radulović uvek prvo zvao ministra Dačića, pa kada on nije mogao da mu se javi zbog brojnih obaveza javljao se Lazareviću. Zanimljiljivi su razgovori Lazarevića sa trećim licima koja nisu obuhvaćena optužnicom - rekao je Zečar.

On je dodao da je Radulović u razgovorima sa trećim licima navodio da će se založiti kod Dačića da neki ljudi u MUP-u napreduju.

Lazarević je optužen da je 2008. i 2009. godine, kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića, u više navrata odavao "naročito poverljive podatke o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom postupku koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu".

Pored Lazarvića, šefa kabineta tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, optuženi su i nekadašnji rukovodilac u MUP-u Boris Gara, advokat Radovan Štrbac i Rodoljub Radulović, koji je u bekstvu a sa Šarićem je prvostepeno osuđen zbog šverca 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Врло високо, и врло "широко" - организован криминал..! А само један на - оптуженичкој клупи....Мало...!!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija