• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts.rs/informer.rs

13.03.2016

21:31

UKRALI CRKVENO ZVONO! Ništa im više nije sveto!

Vesti

UKRALI CRKVENO ZVONO! Ništa im više nije sveto!

Podeli vest

Zvono teško 128 kilograma ukradeno je sa zvonika crkve Svete Marije Magdelene u selu Roanda, oko 20 kilometara jugoistočno od Svilajnca

Krađu zvona prijavio je policiji u subotu sveštenik Ivan Živković. Zvono, koje je izliveno 2003. godine u Austriji, visine je metar, u prečniku oko 70 centimetara i "koštalo" je oko 4.000 evra.

Član crkvenog odbora Dragoš Marković, rekao je novinarima da su meštani "spremni da daju nagradu od 400 evra ko zvono pronađe", i da im je u policiji rečeno da se takvim kradljivicima "teško ulazi u trag, jer zvono brzo pretope".

Marković pretpostavlja da je zvono nestalo između srede i subote, jer, kako kaže, u 
porti nema čuvara, a parohijski dom se još gradi.


On, i ostali članovi Crkvenog odbora, pretpostavljaju da su lopovi skinuli zvono sa zvonika i vukli ga do kombija, kojim su ga preko njiva odvezli.

Marković je podsetio da su lopovi nedavno ukrali i bakarne oluke sa crkve.

- Da ne poverujete, kradu i crkvena zvona. Imali još nešto sveto? Ljudi se krste i čude, u šoku su - kaže Marković.

Selo Roanda ima oko 200 domaćinstva, a crkvu su vlastitim prilozima sagradili 1997. godine.

FILMSKI SCENARIO! Ukradene slike Frensisa Bejkona vredne 30 miliona evra!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Todor

pre 8 godina

Gospod ce ih kazniti.Ali,problem je u tome sto takvi za Gospoda ne mare. Prema tome,nista bez zemaljskog sudije.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Врло лако се откривају - крадљивци...! Полиција треба само да обиђе откупљиваче секундарсних сировима у околини, и за 2 дана имаћете извршиоце овог дела...!? Нажалост - наш суд ће их ослободити кривичне одговорности као и за безбројне крађе Биста са Споменика, Месинга и Бакра са Гробаља, кровова и далековода...јер смо бедан сиромашан, незапослен - народ, који живи у беди...а која законито рађа КРИМИНАЛ...!

Todor

pre 8 godina

Kako te majka tako pametnog rodi samo da mi je znati!? Sta kazes, "policija da obidje otkupljivace sekundarnih sirovina".....

XXL

pre 8 godina

Nije to ništa u mom gradu su svojevremeno "odneli" sav pesak koji je bio nasut do visine benta za izgradnju hrama na obali Dunava. A nije se pisalo. No dobro nadoknadilo se i prelep hram je sazidan.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija