• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.03.2016

16:47

RASVETLJEN KRVAVI ZLOČIN U PRUGOVU KOD POŽAREVCA: Ubio ga komšija jer mu je sina smestio u zatvor!

Vesti

RASVETLJEN KRVAVI ZLOČIN U PRUGOVU KOD POŽAREVCA: Ubio ga komšija jer mu je sina smestio u zatvor!

Podeli vest

Darka Petrovića (35) je 30. januara ubio komšija Toplica Živković (53), sa dva hica iz lovačke puške... Toplica mu se osvetio jer je Darko ranije svedočio protiv njegovog sina zbog razbojništva

Toplica Petrović (53) iz Prugova kod Požarevca uhapšen je u petak zbog sumnje da je 30. januara sa dva hica iz lovačke puške ubio komšiju Darka Petrovića (35) pred njegovom trudnom suprugom! Ubica je sve vreme negirao zločin, ali sumnja se da je motiv taj što je Darko ranije svedočio na sudu protiv Topličinog sina zbog razbojništva, pa je ovaj završio u zatvoru. Tako je Živković rešio da se krvavo osveti komšiji!

Određen mu pritvor

Kako saznajemo, Toplica je uhapšen na osnovu tragova DNK, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu odredio mu je u subotu pritvor od 30 dana.

Toplica je već odrobijao 15 godina jer je ubio meštanina Prugova Novicu Spasića ispred lokalnog bifea

Izvor iz istrage kaže da se ubistvo desilo kada je Darko sa suprugom Draganom izašao posle večere iz očeve kuće i krenuo ka svojoj, koja se nalazi u istom dvorištu, pored puta.

- Dok je obuvao patike, Toplica je u njega, sa udaljenosti od 20 do 30 metara, ispalio dva hica iz lovačke puške patronama za krupnu divljač. Dramlije su pogodile Darka u rame i grudi, a prošle su i pored glave njegove supruge Dragane i završile u zidu trpezarije Darkovog oca - objašnjava naš izvor.

Darku je u pomoć pritrčao otac Rajko i nazvao Hitnu pomoć, ali sin mu je izdahnuo pre dolaska lekara.
Toplica nije priznavao zločin ni u policiji niti u tužilaštvu, pa motiv nije ostao razjašnjen do kraja, ali je najverovatnije reč o osveti.

Ubica pretio novinaru Informera

Novinar Informera je veče uoči sahrane slikao umrlicu ubijenog Darka Petrovića na kapiji, kad se iz mraka pojavio Toplica Živković i uperio mu baterijsku lampu u lice!

- Šta radiš to? Nemoj glavom da se šališ da moju kuću slikaš - preteći je povikao Toplica, na šta mu je naš novinar rekao da je samo želeo da slika umrlicu na Darkovoj kapiji.

Inače, Toplica je već robijao jer je 1996. godine ubio Novicu Spasića ispred bifea sportskog kluba u Prugovu. Tokom svađe, iz šortsa je potegao pištolj i u Spasića ispalio pet hitaca. Onda je otišao, ali se ubrzo vratio i ispalio Spasiću još jedan hitac u glavu. Za ovo ubistvo dobio je 11 godina zatvora, devet za ubistvo, plus dve zbog toga što je "overio" žrtvu, a kaznu je odslužio u požarevačkoj "Zabeli".

Toplica je u zatvoru dobijao povlastice jer mu je jedan vaspitač bio rođak, pa je, sumnja se preko ove veze, ostvario pravo i na izlazak vikendom. Prilikom jednog takvog izlaska izvršio je razbojništvo, pa je osuđen na još sedam godina zbog tog krivičnog dela.

Zbir ukupne zatvorske kazne iznosio je 18 godina, ali pošto je u to vreme maksimalna zatvorska kazna bila 15 godina, u zatvoru je bio ukupno toliko.

Public

Na slobodu je izašao pre četiri godine, ali se ni tad nije smirio. Meštani kažu da je bio preke naravi, da je bio povezan sa nekim sumnjivim paljevinama i da je uvek nosio oružje sa sobom.
- Pucao je u javnu rasvetu u selu i u sijalice meštanima ispred kuća. Govorio je i da njemu nije problem da ubije, kad je to već jednom uradio - priča meštanin Prugova koji nije želeo da mu objavimo ime.


Otkud mu pare?

Meštanima Prugova bilo je sumnjivo i što se Toplici imovinsko stanje nakon izlaska iz zatvora naglo povećalo.

- On je za kratko vreme sazidao kuću, kupio auto "audi A8" i traktor, pa se svi čudimo otkud mu sve to, kad nigde nije bio zaposlen - pita se ovaj meštanin.
Prugovčani kažu i da su u ovom selu i okolini u poslednjih 50 godina bila samo dva ubistva.
- A za oba je odgovoran Toplica. Nadamo se da će se njegovim hapšenjem vratiti mir u selo - navodi meštanin.
Darkovu suprugu, kaže, dugo nije video, a pretpostavlja da je ona u bolnici u Beogradu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
taxista

pre 8 godina

Rešenje prosto: jedno krivično delo sa elementima nasilja - zatvorska kazna minimum 5 godina; drugo krivično delo iste ili slične kvalifikacije obavezna kazna izmedju 10 i 20 godina; treći put ponovljeno ili pokušano ponovljeno delo, obavezna doživotna robija!!!

Mahnit Besan

pre 8 godina

Apsi bagru i okivaj u bukagije da ne vidi bela dana.

Rade

pre 8 godina

Mahnit Besan,,,,,, ćuti bre namoj da te Toplica čuje.

JetSet

pre 8 godina

...baš, boga mi, ima Toplica vezu u zatvoru pa ga puštaju zbog"dobrog vladanja" na vikende da malo ubije, malo pljačka, divota

JetSet

pre 8 godina

....ko ukinu smrtnu???? jeb..a nas humanost i pravosuđe! Nevini stradaju a ubice malo ispeku zanat u zatvoru, puste ih zbog "dobrog vladanja" pa čim izađu a oni ponovo!!!! Da li je to Vama normalno???? Meni nije

Slobodan

pre 8 godina

Da li je neko odgovoran što je tom ubici, posle prvog ubistva, dozvoljeno posedovanje vatrenog oružja. Zar nije trebalo da neko obrati pažnju, na dalje ponašanje takvog zlikovca, nakon izlaska iz njemu privilegovanog zatvora.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija