• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. S.

18.03.2016

10:10

RIJALITI-KRIMOS VEĆ BROJI DANE U ZABELI: Kristijan slobodan za novu 2018. godinu?!

Vesti

RIJALITI-KRIMOS VEĆ BROJI DANE U ZABELI: Kristijan slobodan za novu 2018. godinu?!

Podeli vest

Ako mu se odobri uslovni otpust posle dve trećine izdržane kazne, Golubović bi mogao biti na slobodi za oko 20 meseci

Kristijan Golubović (46) od juče se nalazi u zatvoru u Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog trgovine drogom.

Preostalo mu je da odsluži još četiri godine i četiri meseca, od ukupno osam, na koliko je osuđen. Međutim, mogao bi da se nađe na slobodi već za oko 20 meseci, pred novu 2018. godinu, ukoliko mu se odobri uslovni otpust posle dve trećine izdržane kazne.

Zatvorske brojke

8 godina zatvora je dobio za prodaju droge
3 godine i osam meseci je bio u pritvoru
4 godine i četiri meseca ostalo je da odsluži
20 meseci će još robijati ako mu odobre uslovni otpust

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) rekli su nam da je Golubović trenutno smešten u prijemno odeljenje, u kom će biti do 30 dana.

- Na prijemnom odeljenju on će raditi testove i proći razne procene rizika. Tu radi pet službi koje će doneti zaključak u koju od šest grupa osuđenika će biti smešten. Tačnije, odlučivaće se kakav tretman će imati tokom odsluženja kazne, da li će to, na primer, biti zatvoreni, poluotvoreni ili otvoreni - kaže naš sagovornik iz UIKS.

Tokom boravka na prijemnom odeljenju Kristijan neće moći da prima pakete i ne može da prima posete. Omogućeno mu je samo da se telefonom čuje s porodicom i da redovno viđa svog advokata.

UHAPŠEN KRISTIJAN! Nije pomoglo vađenje na majku, KRIMINALAC IDE U ZABELU!

Gvozden Grgur, Kristijanov advokat, kaže da je način na koji je njegov klijent odveden u zatvor - sudski presedan.

- Presedan je da se preko policije dostavlja rešenje o odsluženju kazne. Ne vidim iz kog razloga je sud tako postupio, jer je Kristijan uredno primao svaku sudsku odluku na svojoj adresi. Da su mu dostavili rešenje poštom, kao i do sada, on bi bez problema otišao na izdržavanje kazne. Ovako se pravi predstava, Kristijan se hapsi i pod pratnjom odvodi u zatvor. Svakako ćemo uložiti žalbu - kaže Grgur.

Podsetimo, Kristijan je osuđen na osam godina zatvora zbog trgovine drogom, ali je u pritvoru proveo nešto manje od pola kazne, pa mu je ostalo da dosluži još četiri godine i četiri meseca. Ako ne bude pravio probleme u zatvoru, imaće pravo po zakonu na uslovni otpust posle dve trećine odslužene kazne.

SVI DETALJI HAPŠENJA RIJALITI-KRIMINALCA: Kristijan uhapšen u Kraljevu i poslat u Zabelu, NIJE SE OPIRAO POLICIJI!

On je trebalo da se javi u Zabelu još 1. aprila prošle godine, ali je od tada čak tri puta uspeo da dobije odlaganje. Najpre zbog rođenja deteta, a potom zbog ulaska u rijaliti "Farma", pa zbog ugovornih obaveza prema TV Pink. Četvrti put je tražio odlaganje 4. januara ove godine, pozivajući se na zdravstvene probleme. Odbijen je, a potom je tražio odlaganje kako bi se brinuo o bolesnoj majci Milanki (66). I taj zahtev mu je odbijen, pa je Prvi osnovni sud naložio da se Kristijan odmah pošalje u Zabelu, pri čemu žalba na to rešenje ne odlaže izvršenje.

Uhapšen je preksinoć u svom stanu u Kraljevu. Bio je iznenađen kad je video patrolu policije pred vratima, ali nije se opirao i mirno je odveden na robiju. 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amater

pre 8 godina

Zaradice on tamo jos koju godinu,morace da dokazuje sebe u onim uslovima a mlade snage traze svoje mesto.Vadi ga jedino samica, tu je najsigurniji.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija