• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.03.2016

15:48

ZVONKO VESELINOVIĆ NIJE KRIV! Apelacioni sud oslobodio biznismena iz Zvečana

Vesti

ZVONKO VESELINOVIĆ NIJE KRIV! Apelacioni sud oslobodio biznismena iz Zvečana

Podeli vest

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio biznismena Zvonka Veselinovića iz Zvečana optužbi, jer nije dokazano da je sa saradnicima protivpravno prisvojio 32 kamiona u vlasništvu Hipo Alpe Adria lizinga, objavljeno je danas na sajtu suda

 

Istom presudom pravosnažno je oslobođen i njegov saradnik Milan Radojčić čime je potvrđena pravostepena presuda Specijalnog suda u odnosu na njih dvojicu.

Apelacioni sud je međutim ukinuo deo presude kojom je vlasnik preduzeća Euro-kop Dragan Ćurčić osuđen na dve godine zatvora i naložio da mu se suđenje ponovi. 

- Po nalaženju Apelacionog suda, u delu u kome je potvrđena prvostepena presuda, pravilno nalazi prvostepeni sud da dokazima izvedenim u postupku nisu potvrđeni navodi optužbe da su Zvonko Veselinović i Milan Radojičić na način opisan u optužnici izvršili krivično delo koje ime se stavlja na teret - navodi se u obrazloženju odluke.

Apelacioni sud napominje da za suprotan zaključak prvostepeni sud nije imao pouzdane i valjane dokaze i da je pravilno okrivljene oslobodio od optužbe za krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica podstrekavanjem.

Oni su bili optuženi da su protivpravno prisvojili 32 motorna vozila različitih marki, koja su vlašnistvo lizing kompanije "Hipo-Alpe Adrija lizing". 

Vozila je koristila Ćurčićeva privatna kompanija "Evrokop" sa sedištem u Raškoj, u toku aprila i juna 2008, na osnovu ugovora o finansijskom lizingu koji je njegova kompanija zaključila sa "Hipo alpe adria bankom", navodi se u optužnici. 

U novembru 2010. godine ugovor o lizingu je raskinut, jer je Ćurčićeva firma prestala da plaća rate za lizing. Međutim, umesto da kamione vrate toj kompaniji, njih trojica su ih, kako se sumnjalo, u drugoj polovini 2010. prebacila na teritoriju Kosova i tamo nastavili da ih koriste, a zarađeni novac su zadržali za sebe. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija